25n
25N
25N

"Les aventures de Tomasa Sawyer", seleccionada en FETEN 2017, ofereix les seus dos úniques funcions obertes al públic

"Les aventures de Tomasa Sawyer", seleccionada en FETEN 2017, ofereix les seus dos úniques funcions obertes al públic
30/11/2016 -

L’Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, ofereix el pròxim 6 i 8 de desembre en el Teatre El Musical dos úniques funcions obertes al públic familiar de Les aventures de T. Sawyer. Una producció de l’Escalante i La Teta Calva que acaba de ser seleccionada per a ser representada en FETEN 2017, el reconeixement més alt que pot rebre un muntatge teatral infantil.

Un 30 de novembre de 1835 va nàixer Mark Twain, l’autor de Les Aventures de Tom Sawyer, una de les més cèlebres obres de la literatura universal infantil l’adaptació teatral de la qual creada per Iaia Cárdenas i Xavo Giménez ja han gaudit aquests dies prop de 5.000 escolars en les funcions matutines que ofereix l’Escalante.
Mark Twain és el pseudònim literari que va utilitzar Samuel Langhorne Clemens, una expressió utilitzada en el riu Mississippi que significa dues braçes de profunditat (el calat mínim necessari per a una navegació segura). L’escriptor va haver de deixar l’escola als 13 anys a causa de la mort del seu pare i la necessitat d’aportar diners a casa. El seu pare havia sigut jutge i no és d’estranyar que en moltes de les seues obres sempre aparega una escena en la qual se celebra un judici.

El polifacètic Juili Cantó: professor estricte, jutge i sacerdot

En Les Aventures de T. Sawyer de la Teta Calva, el personatge del jutge és protagonitzat per Juli Cantó, un dels millors actors valencians que no deixa de sorprendre’ns en aquesta producció, en la qual el veiem cantar blues, tocar l’harmònica, interpretar a un estricte professor d’escola o jugar amb la interpretació d’un sacerdot. “Feia molt temps que no em divertia tant en una producció teatral”, confessa Juli Cantó. L’actor sosté que es tracta d’una adaptació “molt enèrgica i dinàmica”: “No parem ni un segon en tota la representació perquè, a més de que cada actor interpreta a diversos personatges, som nosaltres els que fem tots els efectes de so en directe i toquem algun instrument i fins i tot alguns com jo ens hem llançat a cantar, o millor dit, juguem a cantar”.

Les Aventures de T. Sawyer acaba de ser seleccionada per a ser representada en FETEN 2017, la fira més important a nivell nacional de les arts escèniques infantils. Prop de 700 companyies nacionals i internacionals van concórrer a aquest prestigiós certamen però solament el 10% dels espectacles presentats van ser seleccionats per a formar part del programa, per la qual cosa aquest reconeixement evidencia la qualitat d’aquesta producció de l’Escaleta i la Teta Calva. El muntatge es representarà en el Teatre Jovellanos de Gijón al febrer de 2017 davant un aforament de mil persones en cadascuna de les funcions. L’espectacle es representarà en castellà i pretén ser el tret d’eixida per a la gira nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =