25n
25N
25N

Les Arts afig òpera i sarsuela a l'agenda d'oci dels joves

Les Arts afig òpera i sarsuela a l'agenda d'oci dels joves
24/10/2019 -

L’era d’Internet no deixa quasi temps per a un oci que es desenvolupe més enllà de les pantalles. El Palau de les Arts Reina Sofía de València és conscient d’aquesta situació, per això ha volgut emprendre una acció per canviar-ho. Amb la seua nova proposta ‘Preestrena fins a 28’ pretén acostar l’òpera i la sarsuela als joves menors de 29 anys i aconseguir així que aquests acaben contagiant-se de les harmonies i emocions que transmet l’art de la música, teatre i dansa des de les sales del Palau.

L’encarregada d’inaugurar ‘Preeestrena fins a 28’ serà la sarsuela La taberna del puerto el pròxim 25 d’octubre a les 19.00 h. Sota la direcció musical de Guillermo García Calvo, un dels directors amb major presència en l’Òpera de Viena, i la direcció d’escena de Mario Gas, un dels grans noms de l’escena nacional, la Sala Principal del Palau es convertirà en la imaginària ciutat costanera de Cantabreda. L’escenari serà el lloc on es trobe la taverna de Marola de la qual únicament es coneix que va costejar el negoci el qui tots creuen que és el seu marit: el bandit Juan de Eguía.

Els assistents, tots menors de 29 anys, podran ser testimonis de com Leandro, un pescador local, es deixarà captivar per Marola i acabarà enamorant-se d’ella. Però no serà l’únic, ja que un acordionista anomenat Abel també caurà en les seues xarxes i patirà les conseqüències d’un amor no correspost. D’aquesta manera, els joves observaran com aquesta situació provoca els retrets de les dones d’un poble en el qual una dona aconsegueix captar l’atenció de tots els homes del poble.

Preestrena fins a 28

L’elenc de La taberna del puerto acollirà el debut dels valencians Marina Monzó que interpretarà a Marola i d’Antonio Gandia que es posarà en la pell de Leandro. A més, participaran també figures conegudes com a Àngel Òdena (Juan de Eguía) i Rubén Amoretti (Simpson). La soprano Ruth González (Abel), l’actriu Vicky Peña (Antiga), els actors Ángel Ruiz (Ripalda) i Pepe Molina (Chinchorro), el baix Abel García (Verdier) i els també actors Gaizka Ugarte (Fulgen), Vicent Domingo (Senén) i Ángel Burgos (Valeriano) completaran l’elenc de la producció.

Les Arts té com a objectiu que el públic jove siga el protagonista des de les butaques de la seua Sala Principal. No obstant això, la sarsuela ja forma part de la vida de moltes persones. Per això, el Palau de les Arts estrenarà oficialment l’òpera el 27 d’octubre a les 18.00h i oferirà quatre funcions més: 27 octubre, 3 novembre 2019 a les 18.00 h; 29, 31 octubre 2019 a les 20.00 h; 2 novembre 2019 a les 19.00 h. Però primer serà el torn de la preestrena el 25 d’octubre, moment en què els tres actes de La taberna del puerto intentaren aconseguir que els menors de 29 anys afigen la música lírica a les seues agendes d’oci.

la taberna del puerto

‘Preestrena fins a 28’

Els joves de fins a 28 anys podran gaudir de l’òpera i de la sarsuela a un preu de 10 euros en el Palau de les Arts de València. Per a acudir a aquestes preestrenes serà necessari acreditar l’edat amb el DNI, ja que podran acudir a la funció els joves nascuts a partir de 1991 (inclòs). Els menors de 16 anys podran assistir amb autorització, mentre que els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult menor de 28 anys.

Fins al moment, es tenen programades quatre funcions de les quals La taberna del puerto iniciarà la proposta el pròxim 25 d’octubre a les 19.00 h amb una duració aproximada de 2 h 30 min. Per als pròxims mesos, la programació per als joves de fins a 28 anys acollirà les obres de Il viaggio a Reims el 27 de febrer de 2020, Ariodante el 28 d’abril de 2020 i Faust el 15 de juny de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =