25n
25N
25N

Les Arts acull els primers assajos de 'L'elisir d'amore', de Donizetti

Les Arts acull els primers assajos de 'L'elisir d'amore', de Donizetti
12/09/2016 -

El Palau dels Arts Reina Sofia alberga aquesta setmana els primers assajos de ‘L’elisir d’amore’, de Donizetti, l’òpera amb la qual comença la II Pretemporada amb preus populars el pròxim 1 d’octubre.

La canadenca Keri-Lynn Wilson torna a les Arts per a la direcció musical d’aquest títol, amb el qual es converteix en la segona dona a dirigir òpera en la història del teatre. Ja en la primera temporada en 2006, la xinés-nord-americà Xian Zhang va pujar al podi de la Sala Principal amb ‘La Bohème’. Mesos després, al febrer del 2007, Keri-Lynn Wilson va debutar al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb un concert amb la mezzosoprano Olga Borodina i el baix Ildar Abdrazakov.

El centre d’arts reposa el seu muntatge de ‘L’elisir d’amore’, realitzat en coproducció amb el Teatre Real, que ha sigut requerit per les òperes de Brussel·les, Graz i Palerm. Damiano Michieletto signa la posada en escena, amb escenografia de Paolo Fantin, vestuari de Silvia Aymonino i il·luminació de Alessandro Carletti.

Destacats artistes, joves cantants i antics alumnes del Centre Plácido Domingo integren el repartiment de l’obra. La soprano Ilona Mataradze, una de les primeres artistes del Centre, alterna el paper de Adina amb Karen Gardeazabal, de l’actual promoció del projecte artístic.

Per la seua banda, l’ascendent tenor nord-americà William Davenport, que cantarà també en ‘Lucrezia Borgia’, de Donizetti, interpreta el paper de Nemorino, mentre que Paolo Bordogna, un dels barítons més sol·licitats en el repertori belcantista i que va debutar en Els Arts en 2011 amb ‘La Cenerentola’, dóna vida a Dulcamara.

Tanquen l’elenc protagonista el baríton Mattia Olivieri (Belcore), que també es va formar en el Centre de Perfeccionament i que en l’actualitat canta amb regularitat en la Scala de Milà.

A més de l’estrena el pròxim 1 d’octubre, les Arts acull més funcions de ‘L’elisir d’amore’ els dies 4, 7, 9 i 12 d’eixe mateix mes. L’import de les localitats oscil·la entre 7 i 50 euros, amb preus intermedis de 40, 28, 20 i 15 euros,

Una metàfora del malestar dels joves

“L’elisir d’amore” és una òpera còmica en dos actes amb llibret de Felice Romani, basat en el llibret de Eugène Scribe para ‘Li philtre’ de Daniel-François-Esprit Auber. Estrenada a Milà en 1832, relata les vicissituds que travessa l’ingenu Nemorino per a conquistar l’amor de la rica i distant Adina. L’obra de Donizetti és una de les peces imprescindibles dins del repertori operístic i conté algunes de les àries més populars del gènere com ‘Una furtiva lagrima’ i ‘Chiedi all’aura lusinghiera’.

Segons explica el director d’escena d’aquest muntatge, Damiano Michieletto, “La història de ‘L’elisir d’amore’ és divertida però alhora trista perquè ens mostra al desgraciat Nemorino com a esclau d’un elixir màgic que promet l’amor. Però el mateix elixir és una mentida en si mateix”.

L’obra de Donizetti -matisa Michieletto- és també una metàfora sobre el malestar dels joves que cerquen refugi en substàncies químiques per a evitar afrontar les seues pors i problemes. “Per açò he optat -concreta- per contextualitzar la història en el moment actual amb personatges reals i creïbles. El lloc on transcorre aquest ‘Elisir d’amore’ és la platja”.

Per a Michieletto, “aquest lloc, la platja, arreplega de manera simple les relacions necessàries del llibret i potencia la diversió i la credibilitat per al públic d’avui. En el primer acte és la platja de dia, amb les famílies i els xiquets que juguen. En el segon acte és la platja de nit, amb la festa, l’alcohol, el sexe, les bromes i després la platja desolada i buida en la qual Nemorino canta ‘Una furtiva lágrima’, un dels moments més cèlebres de la partitura”.

En la producció de Michieletto, Adina regenta el quiosquet de la platja on treballa Giannetta. Nemorino és un humil “xic per a tot”, que la seua màxima aquesta és poder contemplar a la bella Adina. Dulcamara és un modern xerraire que promet felicitat a canvi dels seus beuratges energètics, mentre que Belcore és un mariner nouvingut al port que desembarca en la costa amb ganes de companyia femenina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =