25n
25N
25N

Les altres realitats

20/03/2017 -

Anys de govern del Partit Popular ens havien conduit quasi de manera inconscient a anar oblidant les distintes realitats existents a la ciutat de València, una ciutat que no sols té un centre històric , sinó que en té varios , una ciutat que té una façana marítima que més enllà de la broma econòmica que va suposar l’America’s Cup no havia estat pensada des del govern de la ciutat com un espai de gaudi per a tota ciutadania . Una ciutat on barris com el Cabanyal lluitaven amb totes les seues armes per no acabar sent pressa de les urpes especulatives que pretenien una prolongació de Blasco Ibàñez per a glòria de les empreses constructores que són les que anaven a fer el negoci.

 

Enmig de tot este desenfocament en el projecte de ciutat també existien altres víctimes i no eren altres que els llauradors de la ciutat de València. València a més del seu casc urbà té quinze pobles  de major o menor dimensió, tant al nord , com al sud com a l’oest de la ciutat. Existeixen en mig de l’horta , al costat de les nostres platges o del parc natural. Eixos nuclis, els que es troben enmig de l’horta, patiren la pressió especuladora d’un creixement desmesurat de la ciutat que pretenia acabar amb una de les joies més importants i que no és altra que l’horta de València, una de les millors, per no dir la millor horta periurbana d’Europa. Esta situación provocà en molts casos l’abandonament en el conreu de la terra, donada la inseguretat que acompanyava al treball al camp. Els llauradors i llauradores de l’horta de València, no animàvem a la seua descendència a continuar amb eixa activitat económica perquè no era segura, ni suficient i en eixa situación de reversió estem treballant.

 

Carpesa, Borbotó, Benifaraig, Massarrojos, Les Cases de Bàrcena, Mauella, Rafalell i Vistabella, Poble Nou al Nord, Benimàmet a l’Oest  i La Torre, Forn d’Alcedo, Castello-L’Oliveral, El Saler, Pinedo, La Punta, que seria objecte d’una reflexió singular  ,El Palmar i el Perellonet al Sud són pobles i tenen el sentit identitari de ser-ho. Acumulen greuges i propostes que estem escoltant i que encara disten molt de ser resoltes, però la primera que és la de posar-los en valor, identificar-los i agrair-los la tasca de defensa del territorio que han fet durant les darreres dècades crec que és imprescindible. Els seus habitants observaven atònits i impotents l’avanç depredador i aniquilador de la ciutat, ara poden dormir un poc més tranquils estem treballant per la reversió d’eixa situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − un =