El personal de l'Ajuntament es forma en l'ús del llenguatge inclusiu i no sexista

Guardar

picassent
picassent

Fa només uns mesos, l'Ajuntament de Picassent, a través de la Regidoria d'Igualtat, va presentar el I Pla d'Igualtat als treballadors i treballadores d'aquesta entitat municipal amb la voluntat de manifestar i donar a conéixer la seua voluntat d'incorporar els principis igualitaris en la cultural laboral i d'organització. Així, amb la redacció i posada en pràctica d'aquesta nova ferramenta es pretén generar una institució més igualitària, equilibrada i en la qual s'integre la perspectiva de gènere, formant al personal treballador en l'ús del llenguatge per sensibilitzar també la ciutadania a fer-ne un bon ús.

Amb aquesta nova eina, des del consistori ja estan complint-se les mesures incloses al mateix. La primera d'elles s'ha portat a terme al llarg d'aquesta setmana durant dues sessions, amb la jornada "Ús del llenguatge inclusiu i no sexista a la documentació i comunicació de l'Ajuntament de Picassent: motivacions i ferramentes pràctiques". Aquest seminari formatiu que ha tingut lloc al saló de plenaris de l'Ajuntament ha comptat amb la participació de les expertes ponents Teresa Meana Suárez, professora d'Educació Secundària de llengua i literatura, especialista en llenguatge inclusiu i Immaculada Cerdà Sanchis, Cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i acadèmica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

És de vital importància que els treballadors i les treballadores de les diferents àrees i departaments municipals es formen amb l'objectiu d'aconseguir que els documents, comunicacions i materials que s'elaboren facen un ús inclusiu del llenguatge. L'Administració local és el millor model per donar-lo a conéixer en les gestions que, dia rere dia, realitza la ciutadania.

Aquesta mateixa jornada es realitzarà, de nou, a principis de 2018, amb la voluntat de garantir que tota la plantilla municipal participe d'aquesta formació.

Destacats