25n
25N
25N

L’EMT manté les tarifes dels abonaments socials i amplia el dret a les persones amb discapacitat

Giuseppe Grezzi anuncia que l’Ajuntament controlarà per a evitar el frau i garantir que les ajudes les rebra qui té dret

L’EMT manté les tarifes dels abonaments socials i amplia el dret a les persones amb discapacitat
03/12/2016 -

L’Empresa Muncicipal de Transport (EMT) mantindrà les tarifes dels Abonaments Socials (Abonament Or, Amb Tú, Familia Nombrosa, EMTJove i Abonament Infantil) durant l’any 2017. A més ampliarà la cobertura del titol de transport destinat als pensionistes, al que ara també tindran dret totes les persones amb una discapacitat de més del 65%, i posarà en marxa una ferramenta de control “per a evitar el frau i garantir que el transport a la ciutat de València siga universal”. 

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha informat este divendres de les noves tarifes de l’EMT que entrararan en vigor el pròxim dia 1 de gener, i ha destacat que el preu del bitllet senzill també es manté (en 1,5 centims). L’únic titol de transport que puja de preu (50 cèntims, 0,5 per viatge) és l’Abonament 10, “i este increment s’ha fet per suportar els canvis de millora del servici que l’EMT dóna a la ciutadania sense ajuda del govern estatal”.

Giuseppe Grezzi ha explicat que esta pujada, “que compensarà la falta de finançament que ens correspon i no es donen, suposarà un increment d’ingresos de l’EMT que repercutirà en més autobusos i més conductors (dels 1.109 que n’eren al gener de 2016, al desembre de 2017 en seran 1.181) i, per supost, en un millor servici”. A este respecte, el regidor ha recordat que el Pressupost de l’EMT per a 2017 es de 105,8 milions d’euros, 60 milions dels quals els aporta l’Ajuntament, mentre que la contribuició de l’Estat és de cero euros.

Tot i això, “l’autobús continua sent el mitjà de transport més barat a València, i ara anem a prendre mesures perquè les ajudes que prestem per a garantir la universalitat del servici arribe a qui té el dret”, ha continuat el regidor, en aclarir “que s’han descobert, per exemple, casos de persones que no viuen a la ciutat de València i s’empadronen per aconseguir un títol social, un frau que anem a controlar i vigilar periòdicament”.

Grezzi, qui ha aclarit que per a evitar este tipus de fraus, “s’aplicaran sancions i la reincidència implicarà la retirada del dret durant un any”, ha recordat que a dia de hui són 113.473 les persones usuàries de l’EMT que viatgen amb l’Abonament Or, 23.410 persones conten amb la tarjeta “Amb Tu”, 12.834  amb l’Abonament Jove i 8.965 amb l’Abonament Infantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + set =