25n
25N
25N

L'EMT es reforça per al 2017 malgrat la "suggerència" de Montoro

L'EMT es reforça per al 2017 malgrat la "suggerència" de Montoro
25/10/2016 -

El pressupost total de l’EMT per a 2017 serà de 105,8 milions d’euros, 1,3 milions més del pressupostat l’any anterior. L’aportació del Consistori serà d’un milió més que l’any passat. Cal recordar que de l’any 2011 al 2015 el pressupost va caure dels 109,7 milions d’euros fins els 99,3, produint-se ara una recuperació de 6,6 milions en dos anys. A banda del pressupost, l’Ajuntament també incrementarà enguany la partida per al pagament del deute de l’EMT acumulat durant les darreres legislatures del PP. Si l’any passat —gràcies a una carència dels creditors— es va fer una aportació de 800.000 euros, enguany l’import pujarà fins els 3,2 milions d’euros.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) presentarà esta setmana en el Consell d’Administració el pressupost per a 2017 que consolida l’aposta del Govern Municipal per a augmentar la partida pressupostària. Front a la negativa del govern estatal de sufragar els transport públic valencià, al contrari del que fa en altres ciutats com ara Barcelona i Madrid, l’Ajuntament de València destinarà en solitari 60 milions al seu transport col·lectiu.

Més personal i autobusos

Pel que toca estrictament al pressupost, la partida destinada a despeses de personal augmenta 1,6 milions fins arribar als 73,3 milions d’euros, el que permetrà continuar la senda de contractacions per a assegurar una òptima qualitat del servei. El 2016 l’EMT ha contractat a 87 conductors, als que cal afegir els 44 que es contractaren en 2015; un canvi notable en comparació amb el període de la darrera legislatura del PP (2011-2015) on només es va contractar a un total de 69 persones.

De la mateixa manera, també enguany, per segon any consecutiu, el pressupost contempla una renovació de la flota amb l’adquisició de 37 nous vehicles: per primera vegada, dos autobusos elèctrics i la resta amb tecnologia híbrida, 14 autobusos articulats de 18 metres i 21 convencionals de 12 metres. Per valorar la millora de la flota només cal recordar que en els anys 2011, 2012, 2013 i 2014 només es van comprar 2 autobusos.

Amb este pressupost l’EMT vol fer un pas endavant en la seua consolidació com a referent de la mobilitat sostenible a la ciutat de València. De gener al setembre del present any, la demanda ha estat de 68,2 milions de viatgers, un 5,8 % més que l’any anterior.

Sense ajuda del Govern Central

“Totes les actuacions realitzades i les que contempla el nou pressupost suposen la continuació del nostre pla per consolidar la nova EMT augmentant el nombre de viatgers i acompanyant este augment d’una millora significativa del servei”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi que ha volgut destacar com este pressupost subratlla la ferma defensa que des de l’equip de Govern municipal es fa de l’EMT.

Per contra, ha lamentat, “l’Executiu de Mariano Rajoy i Montoro ja ha anunciat que l’any vinent marginaran als valencians en els seus pressupostos per al transport públic, a diferència del bon tracte que donen a Barcelona i Madrid. Així que de nou toca al govern municipal de Joan Ribó i a totes les valencianes fer l’esforç en solitari per tindre el bon servei d’EMT que una ciutat com la nostra es mereix. Esperem que la resta de partits de l’arc municipal, fins i tot els imputats del PP, ens acompanyen en la nostra reclamació a Rajoy de que deixe de perjudicar als valencians també amb el transport públic i ens done el finançament que València mereix per justícia”.

D’altra banda Grezzi ha recordat l’interès de la seua Regidoria per la introducció de vehicles amb la tecnologia més respectuosa amb el Medi Ambient. “És la primera vegada que un Govern municipal fa una compra de vehicles íntegrament elèctrics. La nostra és una aposta per la tecnologia menys contaminant”, ha assegurat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − nou =

museo prehistoria