25n
25N
25N

L’EMT aprova els seus pressupostos amb 1,3 milions més que l’any anterior

L’EMT aprova els seus pressupostos amb 1,3 milions més que l’any anterior
03/11/2016 -

El Consell d’Administració de l’EMT, reunit este dimecres, ha aprovat els pressupostos per a l’any 2017 que serà de 105,8 milions d’euros, 1,3 milions més del pressupost de l’any anterior. En este sentit, l’aportació del consistori serà d’un milió més que l’any passat. Cal recordar que de l’any 2011 al 2015 el pressupost va caure dels 109,7 milions d’euros fins als 99,3, i ara es produïx una recuperació de 6,6 milions en dos anys.

El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha explicat “que davant de la negativa del Govern presidit per Mariano Rajoy a sufragar el transport públic valencià, al contrari del que fa en altres ciutats com ara Barcelona i Madrid, l’Ajuntament de València destinarà en solitari 60 milions al seu transport col·lectiu”.

Giuseppe Grezzi ha informat que la partida destinada a despeses de personal augmenta 1,6 milions fins a arribar als 73,3 milions d’euros, cosa que permetrà continuar la senda de contractacions per a assegurar una òptima qualitat del servici. El 2016, l’EMT ha contractat 87 conductors, als quals cal afegir els 44 que es contractaren en 2015; un canvi notable en comparació amb el període de la darrera legislatura del PP (2011-2015), on només es va contractar un total de 69 persones. Cal destacar que enguany s’acaben d’actualitzar les nòmines dels treballadors en aplicació del laude d’arbitratge del conveni col·lectiu.

De la mateixa manera, també enguany, per segon any consecutiu, el pressupost preveu una renovació de la flota amb l’adquisició de 37 nous vehicles: per primera vegada, dos autobusos elèctrics i la resta amb tecnologia híbrida, 14 autobusos articulats de 18 metres i 21 convencionals de 12 metres. Per a valorar la millora de la flota només cal recordar que en els anys 2011, 2012, 2013 i 2014 només es van comprar 2 autobusos.

Amb este pressupost, l’EMT vol fer un pas endavant en la seua consolidació com a referent de la mobilitat sostenible a la ciutat de València. De gener al setembre d’enguany, la demanda ha estat de 68,2 milions de viatgers, un 5,8 % més que l’any anterior.

“Totes les actuacions realitzades i les que preveu el nou pressupost suposen la continuació del nostre pla per consolidar la nova EMT augmentant el nombre de viatgers i acompanyant este augment d’una millora significativa del servici”, ha apuntat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que ha volgut destacar que este pressupost subratlla la ferma defensa que des de l’equip de govern municipal es fa de l’EMT.

A més, l’Ajuntament també incrementarà enguany la partida per al pagament del deute de l’EMT acumulat al llarg de les darreres legislatures del PP. Si l’any passat, gràcies a un període de carència dels creditors, es va fer una aportació de 800.000 euros, enguany la quantitat destinada a esta partida pujarà fins als 3,2 milions d’euros.

ALTRES TEMES TRACTATS EN EL CONSELL

El Consell d’Administració també ha donat el vistiplau a les adjudicacions del Servici d’Atenció al Client i de Vigilància i Seguretat. Per primera vegada, l’EMT té unes normes internes de contractació on es valora la lliure concurrència i transparència en els contractes.

També per primera vegada l’EMT tindrà una auditoria operativa, que controlarà l’economia, l’eficiència i l’eficàcia dels recursos utilitzats per l’empresa per tal d’aconseguir els seus objectius. L’auditora triada és Ernst & Young.

També s’ha informat sobre les tasques del secretari assessor que han suposat un important estalvi per a l’empresa. Abans de la seua incorporació hi havia 4 lletrats o empreses: Carrau, Vidal, Deloitte, Garrigues i Price Waterhouse Cooper, que ara ho fa només un gabinet d’advocats.

La mitjana de les despeses en advocats al llarg dels anys 2012-2015 va ser de 78.439 euros; la de l’actual va ser de 25.088, un 63,97 % d’estalvi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + disset =