caixa popular

"Si les dones parem, el món s'atura", lema del 8M a Xirivella

L’actriu Antonia San Juan actuarà a Xirivella el diumenge 11 amb el seu espectacle “Mi lucha”

"Si les dones parem, el món s'atura", lema del 8M a Xirivella
27/02/2018 -

L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d’Igualtat que dirigix Isabel García, ha organitzat una sèrie d’actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el pròxim 8 de març. Es tracta d’una programació que arrancarà el dia 1 de març i s’allargarà fins el 23 de març i en la qual participaran activament els col·lectius de dones de la localitat i també la Regidoria d’Educació i Cultura, que coordina Encarna Martí. El lema d’enguany és “Si les dones parem, el món s’atura”. A més, l’Ajuntament i els sindicats fan costat a l’aturada de dos hores convocada a nivell internacional el dia 8 de març.

La regidora Isabel García ha explicat que «un any més presentem una agenda ambiciosa d’interés per a tota la ciutadania on es podrà disfrutar de diferents accions on tenen cabuda manifestacions culturals que estem segures que agradaran a tots i a totes. Este 2018, a més, reivindiquem que s’acabe amb una de les majors discriminacions que patim la majoria de la societat com és la diferència salarial».

Per la seua banda, l’alcalde, Ricard Barberà, ha explicat que «l’Ajuntament de Xirivella aposta per la igualtat de dones i homes, i en contra de la violència masclista. Estic molt satisfet amb la programació completa i diversa d’activitats que presentem en el mes de març. Xirivella torna a ser un referent».

La primera cita és el dijous 1 a les 21.30 amb el Sopar de dijous a la Casa de Cultura, dedicat este mes a les dones que escriuen. Es presentarà i llegirà una sèrie de textos dels llibres “Totes les meues dones”, d’Imma Máñez Albert i “La línia”, de Maria Calvo Palomares.
El divendres 2 a les 19 hores tindrà lloc un homenatge a la feminista Salut Lis Pardo a la Casa de la Dona, on s’inaugurarà una exposició en el seu record organitzada pel Col·lectiu Feminista Victòria Sau.

El dimarts 6 a les 19 hores a la Casa de Cultura s’inaugurarà les exposicions de treballs de les associacions d’Ames de Casa Aitana i Tyrius, que es podran visitar fins el 23 de març.

El dimecres 7 a les 19 hores tindrà lloc la manifestació feminista a Xirivella, sota el lema “Si les dones parem, el món s’atura”. El recorregut s’iniciarà a la plaça d’Espanya i acabarà a l’Ajuntament. Com és tradicional, s’avança un dia la manifestació per poder assistir a la de València, el dia 8 a les 18 hores.

Per a commemorar el 8M a Xirivella a les 10 hores, la Regidoria d’Igualtat i la d’Educació han organitzat un acte escolar a la plaça de la Concòrdia, on l’alumnat de 5é i 6é de Primària i el de Secundària llegiran poemes i disfrutaran d’una actuació del grup Mantequilla Voladora.
El divendres 9 a les 19.30 al Teatre Auditori Municipal es projectarà la pel·lícula “La librería”, d’Isabel Coixet. L’entrada és gratuïta amb invitació que es pot arreplegar a la Casa de la Dona i la Casa de Cultura.

El diumenge 11 a les 19.30 hores al Teatre Auditori actuarà Antonia San Juan amb el seu espectacle “Mi lucha” que dirigix la coneguda actriu. Les entrades es posen a la venda el 2 de març i tenen un preu de 5 euros.

El dijous 15 les 18 hores la Casa de la Dona acull la “Festa lila” de les alumnes dels cursos de ball en clau de gènere, organitzada pel Col·lectiu Feminista Victòria Sau.

El dimecres 21 a les 18 hores tindrà lloc un cinefòrum a la Casa de la Dona organitzat per l’Associació Espai Violeta de Xirivella.
Per últim, el divendres 23 a les 22 hores, el Teatre del CIM acollirà un concert amb entrada lliure fins omplir aforament.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + quinze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris