caixa popular

'El Llunyà Oest', una reivindicativa ruta de 'Benimaclet Conta'

Descobreix l’encant de Benimaclet amb aquestes rutes aptes per a tots els públics

'El Llunyà Oest', una reivindicativa ruta de 'Benimaclet Conta'
19/05/2017 -

Benimaclet Conta‘ segueix ajudant-te a descobrir l’encant del barri de Benimaclet, a través de les seues extraordinàries rutes, aptes per a tots els públics, que permeten no solament conéixer la història i la tradició d’aquest barri valencià, sinó també sentir l’essència del poble que un dia va ser.

A València Extra, ja t’hem informat d’altres rutes per Benimaclet, com la ‘Ruta del Centre Històric‘, ‘Un trenet amb vistes al mar‘, la ‘Ruta de l’Eixample Cooperatiu‘ i ‘Una Horta molt viva‘. Per això, ara ha arribat el moment de ‘El Llunyà Oest‘. Un recorregut pel qual descobriràs llocs especials, allunyats del centre històric, però units a la història de Benimaclet.

Aquesta ruta comença al carrer Torreta de Miramar, quasi arribant al carrer Dolores Marqués, on trobem la ‘Granja de Miramar’, una alqueria molt volguda pels veïns del barri. Recorrent aquest carrer cap a l’oest, travessem el carrer Dolores Marqués, i passem pel col·legi Carles Salvador per a girar pel carrer Viver on, caminant, ens trobarem amb l’Alqueria de la Puríssima que, actualment, és seu d’un Centre de Dia per a Majors Dependents.

Si arribem a l’avinguda Valladolid per a agafar l’avinguda Alfauir, arribarem al lloc en el qual se situava la ‘Estación de San Lorenzo’, la parada del trenet que unia València i L’Horta Nord. Caminem en direcció a Alboraia, fins a arribar al carrer José Chabás, per a passejar per la part nova del barri d’Orriols, i ens dirigim cap a l’IES Rascanya-Antonio Cañuelo. Si envoltem aquest institut per la Ronda Nord, arribem al Centre Multiusos de Benimaclet, un punt de trobada per a molts veïns d’aquest barri. Just abans de l’orxateria, es troba el solar en el qual, encara, segueixen reivindicant la construcció del nou Centre de Salut de Benimaclet.

Finalment, un poc més endavant, apareix ‘La Patatera’, l’antiga discoteca ‘Pachá’, en l’espai de la qual els veïns reclamen la creació d’un centre social i cultural per al barri. Una ruta plena de reivindicacions, que acaba en el mateix punt d’inici, el carrer Torreta de Miramar.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − nou =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018