L'avió Solar Impulse 2 arriba a Espanya

Primer avió impulsat amb energies netes en creuar l'Oceà Atlàntic.

Guardar

Solar Impulse 2
Solar Impulse 2

L'avió solar creat a Suïssa va aterrar a Sevilla el 23 de Juny, després de 72 hores de vol i 6765 quilòmetres recorreguts, en una de les etapes més llargues de la seua travessia al voltant del món. És el primer vol transatlàntic realitzat per un avió mogut amb energia solar, que no necessita combustible.

https://twitter.com/solarimpulse/status/745854237880483840

La ruta del Solar Impulse 2 va començar des d'Abu Dhabi al març de 2015. Després de creuar tot Àsia i part del Pacífic per arribar a Hawaii, va haver d'aturar la seua aventura al voltant del globus fins al passat abril, moment en què va reprendre la seua marxa viatjant des de Hawaii a Califòrnia, va passar per tot els Estats Units i va arribar a Nova York l'11 de juny, on va parar per prendre forces i fer història amb el seu aterratge a la capital andalusa.

https://twitter.com/bertrandpiccard/status/745886241921589248

L'avió comandat pel pilot Bertrand Piccard va ser rebut per dos Eurofighters de l'exèrcit espanyol i la Patrulla Àguila, que donaven la benvinguda al projecte que pot redefinir l'aviació desplegant una bandera espanyola al cel. No és el primer avió solar, però és el primer que pot volar dia i nit gràcies a l'energia que s'acumula. Un avió monoplaça amb l'envergadura d'un Boeing 747 i el pes d'un cotxe familiar, gràcies a la seva composició de fibra de carboni.

Igual que Colom creués al Nou Món amb els seus vaixells, l'esdeveniment d'aquesta setmana ha mostrat que Solar Impulse 2 és una realitat, i que les energies netes són un present pel qual s'ha d'apostar.

"Des del principi la indústria de l'aviació ens va dir que era impossible construir un avió d'aquestes característiques, però vam creure que podíem fer-ho i ho hem aconseguit gràcies a la tecnologia de tots els nostres socis", manifestava Andre Borschberg, copilot del Solar Impulse 2.

El proper vol que realitzen Borschberg i Piccard posarà punt final a l'expedició de l'avió solar, per al qual tenen planificat un últim trajecte de gairebé 6000 quilòmetres i 120 hores per arribar directament al seu punt de partida a Abu Dhabi, en una data encara per determinar.

Destacats