25n
25N
25N

L'auge dels eSports a Xile

L'auge dels eSports a Xile
22/10/2020 -

L’esport en totes les seues formes és una de les activitats que més fanàtics congrega a nivell mundial. Xile és un dels països que comparteixen aquesta gran passió que, des de fa algun temps ja, també es va decantar a la versió electrònica. Si bé totes les prediccions anunciaven per al 2020 un augment en la quantitat d’espectadors d’esports electrònics, la situació generada per la pandèmia va fer que totes les expectatives foren superades.

Els eSports en el mercat xilé

A què ens referim amb eSports? Es tracta de competències esportives que es generen i disputen en dispositius electrònics. Es tracta, resumint, de tornejos de videojocs especialment dissenyats per a i protagonitzats per fanàtics dels esports. Gaudeixen d’enorme popularitat en gran part del món. Tan sols en el mercat xilé existeixen actualment 2 milions de jugadors.

El món dels esports electrònics

Els eSports es van originar fa temps. En els seus inicis es van limitar a tornejos amb pocs participants i de caràcter exclusivament local. En els últims anys, amb l’expansió d’Internet i la proliferació dels dispositius mòbils, van guanyar una enorme popularitat, i això va fer que s’organitzaren múltiples tornejos d’esports. Tot això ha fet augmentar la quantitat de seguidors a tot el món.

Un negoci rendible

Pot semblar sorprenent però, en l’actualitat, al voltant de 300 milions de persones de tot el món segueixen habitualment els tornejos d’eSports. Això els converteix en un espai molt atractiu també per a les marques que desitgen publicitar-se en ells. A més, estan començant a ser difosos a través dels mitjans tradicionals, la qual cosa fa d’ells una oportunitat per als propietaris d’eixos mitjans i els possibles anunciants. Una indústria definitivament en auge.

Els jugadors xilens

Com vam veure, a Xile existeixen al voltant de 2 milions de persones que participen amb entusiasme d’aquests tornejos. D’ells, el 65% són homes d’entre 18 i 30 anys i resideixen, principalment, a la regió metropolitana. No obstant això, el segment femení està creixent acceleradament des de fa un temps. A més, la gent a Xile també gaudeix jugant a videojocs per a divertir-se i també a jocs de casino en línia com aquests. Tots ells compten amb un poder adquisitiu alt (tenen Internet i accedeixen a dispositius o consoles) i això els torna molt atractius per als anunciants.

Es tracta d’esports, o no?

Existeix una polèmica molt forta entorn dels eSports: li’ls pot considerar esports? Hi ha els qui argumenten que no ho són, pel fet que la seua pràctica no implica un esforç físic. No obstant això, hi ha molts altres, incloent-hi experts, que asseguren que sí que són esports, igual que els escacs, el billar o el poker. Sense anar més lluny, els governs dels EUA i Alemanya reconeixen com a atletes als jugadors professionals de videojocs.

eSports, passió de multituds

Cada país inclou en els tornejos les seues pròpies lligues. Entre les més destacades de Xile podem esmentar la Lliga d’Honor de League of Legends, la Lliga E- Sports Futbol i la Copa Clar Gamer, entre altres. Els qui participen en els seus tornejos són jugadors professionals, amb gran experiència i destresa. A més, comencen a fer-se coneguts i a erigir-se com influencers, gràcies a la difusió massiva que han començat a donar-los els mitjans més tradicionals.

Les competències es realitzen tant en dispositius mòbils com en consoles, però a Xile els jugadors s’inclinen més per aquestes últimes. Encara que el creixement dels esports electrònics no s’ha detingut en els últims temps, encara és una indústria que té molt per explotar. Les marques, per exemple, semblen encara no comprendre l’oportunitat que es presenta davant elles. Si eres fanàtic dels esports i els videojocs no has de deixar d’incursionar en el món dels eSports.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =