25n
25N
25N

L'Associació Jovesolides treballa per a canviar les realitats socials injustes en el barri de La Coma

’La Coma és un barri que, hui dia, continua sent d’acció preferent, amb necessitats d’inclusió social’

L'Associació Jovesolides treballa per a canviar les realitats socials injustes en el barri de La Coma
29/11/2016 -

JovesolidesL’Associació Jovesolides, situada en el barri de La Coma, porta al voltant de 20 anys treballant no solament per a aconseguir canviar les desigualtats socials que pateixen els veïns d’aquest barri, sinó també per a intentar millorar la seua vida, realitzant diferents accions, com oferir-los formació per a facilitar-los l’accés al mercat laboral. Una iniciativa solidària que, sens dubte, ha retornat a aquest barri de Paterna, l’esperança i la motivació per aconseguir una ocupació.

Així mateix, Jovesolides realitza altres projectes imprescindibles per a la societat actual, com és l’alfabetització digital. Per a açò, realitzen diferents cursos, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital, perquè tots puguen accedir a les oportunitats que ens ofereix Internet, però també perquè aprenguen a utilitzar les noves tecnologies.

València Extra ha parlat amb Boutaina el Hadri, Gerent de Jovesolides España, que ens ha explicat totes les accions que estan duent a terme, així com els avanços aconseguits en el barri de La Coma.

Com va nàixer Jovesolides i per què en el barri de La Coma?

Jovesolides va nàixer com un projecte d’estudiants compromesos. Joves estudiants del Col·legi Major La Coma, fundat en 1995. Un conjunt d’emprenedors socials que van donar suport i acompanyament a les persones i associacions d’aquest barri de manera voluntària. Van decidir organitzar-se de manera formal, i aquest va ser l’origen de l’Associació Jovesolides. L’objectiu era donar continuïtat a les diverses iniciatives solidàries desenvolupades en el barri.
I La Coma perquè és un barri que llavors, i desafortunadament hui dia, continua sent d’acció preferent, amb unes necessitats d’inclusió social que atendre.

Quines accions dueu a terme en el barri?

Totes les accions es realitzen a través del telecentre, l’Espai, en el qual es facilita el servei d’administració electrònica. Els veïns i veïnes del barri assisteixen per a sol·licitar certificats, sol·licitud de beques, ajudes… I reben el suport i orientació dels i les voluntàries. És una forma de lluitar contra la bretxa digital que afecta la població general, i més especialment en La Coma.
Però a més, Jovesolides desenvolupa també en l’Espai formacions relacionades amb les Tics; cursos d’anglés, de cerca d’ocupació i sobre l’ús d’Internet. I prestem especial atenció a l’apoderament de les dones del barri.

Per què creeu que és tan important reduir la bretxa digital?

Reduir la bretxa digital, sobretot entre grups generacionals, o entre diferents grups socials és molt positiu perquè vivim en plena Societat de la informació, on l’ús de les Tics és imprescindible. I si no hi ha un coneixement, un ús d’aquestes, les persones corren el risc de quedar fora de la societat. Per açò, fomentem l’alfabetització digital per a lluitar contra aquesta exclusió, i també en el barri de La Coma.

Quins canvis heu notat en el barri i entre els seus veïns des que esteu en La Coma?

Una major implicació dels i les veïnes en les iniciatives de Jovesolides, de fet algunes de les persones assistents als cursos s’han convertit en voluntaris de l’entitat. I a través dels cursos, percebem també un major interés i una menor apatia cap a la cerca d’ocupació. També observem una major interrelació entre les diferents nacionalitats i cultures que conviuen en el barri.

Com aconseguiu que tots els projectes vagen cap avant?

La passió per allò en el que treballem és un element essencial. I sempre ens encoratgen els resultats positius que a poc a poc s’aconsegueixen. També som una entitat que creu en la innovació social com una forma d’aconseguir canviar realitats socials injustes. I la utilitzem cada dia com a principi transformador i promotor d’una ciutadania activa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 4 =