25n
25N
25N

Las Naves programa l'obra 'L'Apagada'

Las Naves programa l'obra 'L'Apagada'
05/11/2020 -

L’obra, organitzada per la xarxa Connecta Energia i impulsada pel centre d’innovació de l’Ajuntament de València, es representarà aquest dissabte en el teatre Círculo de Benimaclet i després de la representació hi haurà un col·loqui. Carlos Galiana, regidor d’Innovació, posa l’accent que amb ella “tenim la voluntat de sensibilitzar sobre la pobresa energètica, que afecta al voltant del 20% de la població valenciana”. “No podem permetre -afig Galiana- que hi haja persones sense accés a una cosa tan bàsica com és l’electricitat i combatre-ho, per descomptat, està sempre present en la nostra agenda”.

Segons dades recents, quasi 1,3 milions de llars estaven acollits al juny al bo social, el descompte per a famílies vulnerables. La pobresa energètica és un greu problema que Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, manté des dels seus inicis com a àrea primordial de treball a través de la xarxa Connecta Energia.

Amb la finalitat de sensibilitzar a la societat sobre aquesta situació aquesta xarxa ha organitzat la representació de “L’apagada”, una obra que s’emmarca dins de la campanya “El preu de l’abundància, drets humans a les fosques” i que té una perspectiva ecofeminista.

Quins amb les causes reals d’aquesta situació d’empobriment energètic? L’obra “L’apagada” pretén donar resposta a aquesta qüestió, recalcant que es tracta de problemes estructurals i col·lectius per a evitar així l’estigmatització de les persones que el pateixen.

La representació de l’obra és a càrrec de la companyia Xucrut Teatre, que va ser encarregada per Enginyeria Sense Fronteres i en col·laboració amb l’APE (Aliança contra la Pobresa Energètica).

XARXA CONNECTA ENERGIA

Les xarxes Connecta reuneixen les anomenades «quatre hèlices» de la innovació (sector públic, sector privat, sector acadèmic/investigador i societat civil) per a -de manera col·laborativa- identificar reptes de ciutat i assajar solucions innovadores a aquests.

En el cas de Connecta Energia treballa sobre quatre eixos: Foment de l’estalvi d’energia i eficiència energètica; suport a la producció d’energies renovables a nivell local; lluita contra la pobresa energètica; i canvi de paradigma cultural sobre l’energia.

Aquesta xarxa es desenvolupa al costat de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 8 =