25n
25N
25N

Las Naves presenta el seu observatori de tendències socials GENTS

Aquest projecte permetrà analitzar i estudiar els canvis de comportament i el retorn a la vida quotidiana per la crisi sanitària provocada per la COVID-19

Las Naves presenta el seu observatori de tendències socials GENTS
23/04/2020 -

GENTS és el nou observatori del centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves, que té com a objectiu identificar els canvis socials emergents i com aquests poden inspirar empreses i institucions en la presa de decisions que els ajuden a ser més rellevants per a la societat. Aquest projecte, que s’estrena dimarts dia 28 amb un webinar gratuït, naix en un moment en què l’aparició de la COVID-19 ha suposat una transformació de rutines i hàbits, per la qual cosa resulta d’interés analitzar i estudiar l’impacte de la crisi sanitària en el nostre comportament i el retorn a la vida quotidiana.

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves presentarà dimarts que ve 28 d’abril GENTS, un observatori de tendències socials que ajudarà institucions públiques i empreses privades a entendre i adaptar-se al futur més pròxim. La primera activitat de GENTS serà el webinar gratuït ‘Tendències per actuar’ d’Alfons Cornella, pensador, innovador i soci fundador de la consultora Infonomía.

GENTS és el Grup d’Estudi de Novetats i Tendències Socials de Las Naves i naix en un moment en què l’aparició de la COVID-19 ha suposat una transformació de les rutines i hàbits de totes les persones, per la qual cosa resulta d’interés analitzar i estudiar com han impactat els canvis en el nostre comportament com a individus i reenfocar el retorn a la vida quotidiana.

Les tendències socials s’expressen a través de múltiples formes com ara la cultura, el consum o les relacions interpersonals. Cada època està marcada per unes tendències que generen necessitats. El procés de formació d’aquests corrents sol ser progressiu, excepte quan succeeixen fets puntuals que actuen de detonants i acceleren l’arribada del canvi, com és el cas de la crisi sanitària actual.

En els últims temps, la importància de la sostenibilitat, els canvis pel creixement constant de l’esperança de vida, l’impacte de l’evolució tecnològica en la vida de les persones, la pèrdua de confiança en els sistemes institucionals o la creixent revaloració d’allò més pròxim i local davant d’allò global estan marcant les necessitats socials i són una oportunitat per a la innovació.

El projecte GENTS s’estrenarà el pròxim 28 d’abril amb un webinar públic i gratuït de la mà d’Alfons Cornella, pensador, innovador i soci fundador de la consultora Infonomía. Les persones interessades es poden inscriure a través del web de Las Naves (lasnaves.com) en aquesta sessió, durant la qual Alfons Cornella compartirà la seua particular radiografia de la nova normalitat, l’escenari sociocultural que ens trobarem en tornar del confinament i les tendències clau que les empreses i institucions hauran d’observar i integrar per guanyar rellevància social en el nou context.

Sensors que connecten institucions i negocis amb la societat

El nou observatori, impulsat per Las Naves amb la participació d’Agencia Maslow com a equip col·laborador en la secretaria tècnica, és un projecte divulgatiu per acostar la innovació per tendències a les institucions i empreses i obrir així una nova via de col·laboració entre el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, la resta d’institucions públiques i el teixit empresarial.

“Les tendències són senyals reals de com serem dins d’un temps. Són sensors que ens parlen de les necessitats que estan per vindre i, per la seua capacitat d’anticipar escenaris, haurien de ser una eina clau en qualsevol procés creatiu i innovador hui en dia”, ha afirmat Marta Chillarón, directora de Las Naves.

A través de GENTS, Las Naves organitzarà esdeveniments, xarrades i conferències i publicarà a través de la seua pàgina web informació i continguts especialitzats i actualitzats, enfocats a ampliar el coneixement de les noves tendències i interessos globals de la societat actual. Entre les seues activitats, posarà en marxa un servici d’ideació per a empreses i publicarà informes com l’estudi ‘Tendències globals en ciutats reals’, que analitzarà l’impacte de les principals tendències mundials a la ciutat de València durant aquest any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 5 =