25n
25N
25N

Las Naves posarà en marxa una app per millorar la qualitat de vida i reduir la soledat de les persones majors

El regidor Carlos Galiana destaca la utilitat d’aquesta eina per a situacions com la que vivim en l’actualitat per la COVID-19

Las Naves posarà en marxa una app per millorar la qualitat de vida i reduir la soledat de les persones majors
02/04/2020 -

Las Naves, Centre d’Innovació Social i Urbana a València, ha impulsat una nova i gratuïta aplicació informàtica (APP) «per a fomentar l’envelliment saludable i lluitar contra la soledat no desitjada en persones majors de 65 anys i amb un estat de salut fràgil». Així, tal com ha informat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, les persones usuàries d’aquesta nova app, que es posarà en marxa com un projecte pilot a València en la primavera del pròxim any, podran rebre d’una manera senzilla a través del seu mòbil, informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables de manera personalitzada i recolzada per un professional de la salut».

Concretament, aquesta eina, que en paraules del regidor, «seria tan útil en situacions com la que estem vivint actualment a causa de la pandèmia COVID-19», «pretén prestar una atenció integral a les persones majors amb el suport de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC)» En aquesta línia, ha ressaltat que ara, «més que mai som conscients de la importància d’ajudar a les persones majors, especialment a les més vulnerables que acusen més els problemes de salut i la soledat».

«El projecte ens permetrà innovar per a buscar solucions que ajuden a molts veïns i veïnes de València amb problemes de fragilitat i/o múltiples afeccions cròniques». «En la situació actual a moltes persones i a les seues famílies els vindria molt bé una solució d’aquestes característiques en les seues llars per a mantindre una fluïdesa en la comunicació entre professionals sociosanitaris i pacients».

Amb aquesta iniciativa Les Naus participa, al costat dels socis locals UVEG- Polibienestar, K-Veloce, i amb la col·laboració de l’Hospital Clínic i l’Ajuntament de València, en el projecte europeu ValueCare, finançat pel programa H2020 de la Comissió Europea.

Les persones usuàries podran controlar els seus propis resultats i dades de salut, així com consultar les recomanacions mèdiques i prescripcions vàries. Per a totes aquelles persones que puguen veure’s afectades per la bretxa digital, ValueCare també contempla sessions grupals de formació i capacitació.

Així mateix, el personal mèdic podrà consultar informació de l’activitat dels pacients, rebre informació rellevant del dia a dia del pacient i anar adaptant el pla personalitzat de salut a l’evolució de les persones participants, entre altres funcionalitats.

En concret, en el projecte pilot podran participar persones majors de 65 anys amb fragilitat moderada i les seues famílies, sempre que pertanguen al Departament de Salut València-Clínic- Malva-rosa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 7 =

CCCC
torrent