25n
Orgull
Orgull

Las Naves oferix un programa d’activitats gratuïtes amb motiu del dia Mundial de l’alimentació

S’han organitzat exposicions, una taula redona i una Disc Sopa per posar en valor l’horta i conscienciar sobre el desperdici alimentari

Las Naves oferix un programa d’activitats gratuïtes amb motiu del dia Mundial de l’alimentació
08/10/2020 -

Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, ha programat diverses activitats gratuïtes amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, el pròxim 16 d’octubre. Així, les fruites i verdures en format XXL d’#HortAttack ja es troben exposades en la façana del centre i el 15 d’octubre es projectarà i hi haurà un col·loqui sobre el documental ‘Renaixem’, amb l’objectiu de posar en valor l’horta. El dia 16 s’inaugurarà l’exposició ‘PAN’ dels fotògrafs Gregg Segal i David Segarra, i el dissabte 17 tindrà lloc una Disc Sopa, amb la qual es pretén conscienciar sobre el desperdici alimentari.

L’objectiu de les activitats programades amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació és, segons ha explicat el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, “promoure polítiques i accions que faciliten la transició cap a sistemes alimentaris urbans més sostenibles i resilients a la ciutat de València amb aliances amb les quatre hèlices de la innovació: sector públic, sector privat, societat civil i acadèmia; i en relació amb altres territoris”.

Tot i que el Dia de l’Alimentació és el pròxim 16 d’octubre, ja es pot disfrutar de la primera de les activitats a la porta del centre d’innovació. Les fruites i verdures en format XXL d’#HortAttack, gràcies a la cessió i col·laboració de Mercavalència, han arribat a la façana del centre per “visibilitzar la importància que té la nostra horta tant per a la nostra alimentació com per actuar de cinturó verd i pal·liar el calfament climàtic de la ciutat de València”.

El pròxim 15 d’octubre tindrà lloc la presentació i taula redona del documental “Renaixem”, que posa en valor l’horta i les persones que la treballen, agricultors i agricultores, que cobren un protagonisme especial en l’actual conjuntura sanitària. El treball audiovisual, amb el títol ‘Renaixem’, l’han dirigit David Segarra i Pepe Ábalos, i ha comptat amb la banda sonora original d’Efrén López. Es projectarà dimecres que ve 15 d’octubre a les 19 hores, seguit d’un col·loqui, al qual podrà accedir qualsevol persona gratuïtament a través del canal de Youtube de Las Naves, previ registre en el web lasnaves.com.

El mateix Dia Mundial de l’Alimentació, 16 octubre, a les 19 hores s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘PAN’ de Gregg Segal i David Segarra. Els dos fotògrafs oferixen dos retrats del món de l’alimentació completament diferents i conviden a reflexionar a través de les seues imatges. ‘PAN’ és una mostra de dos mirades, una global i una altra local, en la qual es reflexiona sobre l’alimentació en el món i en l’entorn més pròxim. Per poder assistir cal registrar-se prèviament al web lasnaves.com.

Finalment, el dissabte 17 d’octubre, d’11 a 15 hores, Las Naves celebrarà una Disc Sopa, amb la qual s’insta a pensar d’on venen els aliments per prendre consciència de la magnitud i l’impacte del desaprofitament, mostrant, per exemple, que les verdures descartades per ser lletges o no entrar dins dels cànons dels supermercats són perfectament aptes per a l’ús i el consum. Durant l’esdeveniment, el xef Miguel Gómez dissenyarà i cuinarà una recepta, que podrà ser degustada per les persones assistents, amb productes portats per agricultors que no seran “perfectes” i que permetrà vora la diferència entre l’estètica i la qualitat.

També hi haurà un xou musical de Miguelitos en el seu format DJ, seguit del concert de Col·lectiu da Silva, el primer àlbum del qual es diu ‘Vacaciones’ i ha sigut produït per Banin Fraile de Los Planetas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 8 =