25n
25N
25N

Les Naus presenta el llibre 'Thierra', amb "claus per a fer front al canvi climàtic"

Les Naus

Les Naus presenta el llibre 'Thierra', amb "claus per a fer front al canvi climàtic"
14/05/2019 -

El centre d’innovació Les Naus acull aquest pròxim dimecres 15 de maig a les 18.00 hores la presentació del llibre ‘Thierra’ de Ricardo Almenar. Aquest llibre persegueix “proporcionar a la societat valenciana informació veraç que estimule i recolze la seua imprescindible participació per a fer front al canvi climàtic”.

‘Thierra’ és el primer volum de la sèrie ‘Monografies Divulgatives sobre el Canvi Climàtic’, editat per la Delegació d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València. Aquesta col·lecció naix amb vocació de documentar amb rigor, des del coneixement objectiu i independent, un procés complex com és el canvi climàtic.

L’objectiu d’aquesta col·lecció és contribuir a una major conscienciació sobre la rellevància actual i futura del canvi global en el seu conjunt i del canvi climàtic com a part especialment destacada d’aquest.

El primer número d’aquesta col·lecció està constituït pel llibre del biòleg i expert en sostenibilitat ambiental Ricardo Almenar, autor especialment conegut pels seus treballs en matèria d’investigació i divulgació mediambiental.

Ricardo Almenar (Tànger, 1953) és biòleg i expert independent en desenvolupament humà, sostenibilitat mediambiental i desenvolupament sostenible. Ha sigut professor visitant de les càtedres UNESCO i Mediterrània de la Universitat de València i ha participat en diferents projectes d’investigació de la realitat econòmica, social i mediambiental valenciana.

És autor o coautor d’una desena de llibres, sent els més recents ‘La fi de l’expansió’ (Icària, 2012), ‘El bosc protector’ (Bromera, 2015) amb el qual va guanyar el XVI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta dins dels premis literaris Ciutat d’Alzira, i ‘L’ingrés mínim garantit’ (El Llibre Editorial, 2016).

CARTELLS D’ARBRES MONUMENTALS DE VALÈNCIA

Durant l’esdeveniment també es presentarà la primera edició de sis cartells iconogràfics i interpretatius d’arbres monumentals i singulars significatius de la ciutat de València, editat també per la Delegació d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València.

Sota el títol d”Aliats i Guardians del Clima’, aquesta col·lecció mostra impressionants arbres com els enormes ficus o figueres australianes, el popular ginkgo del Parterre, una palmera datilera i un lledoner de dimensions colossals, l’exuberant jacaranda al costat del Museu de Ciències Naturals i el podocarp o teix dels budistes del Jardí de Vivers.

Amb aquests cartells es destaca el paper “silenciós però imprescindible” d’aquests arbres en la lluita contra el canvi climàtic dins de les ciutats. La col·lecció, dissenyada per l’equip tècnic d’ACTIO, ofereix a la ciutadania informació sobre el valor del patrimoni natural i la biodiversitat urbana i els serveis que ens ofereix, especialment enfront dels riscos que implica el canvi climàtic i el calfament global.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

museo prehistoria
museo prehistoria