25n
25N
25N

Las Naves inaugura la IX edició del Festival 10 Sentidos amb el projecte 'future desires', el qual recull els desitjos de canvi de jóvens de tot el món

La programació s’estén fins al desembre i inclou propostes artístiques virtuals i físiques al voltant de la dansa, el teatre, el cinema i les arts plàstiques

Las Naves inaugura la IX edició del Festival 10 Sentidos amb el projecte 'future desires', el qual recull els desitjos de canvi de jóvens de tot el món
07/05/2020 -

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves ha inaugurat hui la IX edició del Festival 10 Sentidos amb el projecte ‘Future Desires’ (http://www.future-desires.com/), obert a jóvens de tot el món, d’entre 15 i 25 anys, perquè compartisquen els seus desitjos de canvi a través d’imatges, textos i vídeos, que després es transformaran en una exposició multimèdia i es tractaran a un fòrum amb experts. La programació se celebrarà de maig a desembre i inclourà propostes artístiques virtuals i físiques al voltant de la dansa, el teatre, el cinema i les arts plàstiques, així com xarrades, tallers i iniciatives d’innovació urbana.

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves ha inaugurat el Festival 10 Sentidos amb el projecte ‘Future Desires’, amb el qual s’obri una finestra a l’acció conjunta de la mà dels somiadors. Aquest matí s’ha presentat el web de ‘Future Desires’ (http://www.future-desires.com/), on s’aniran incloent els desitjos de canvi de jóvens de tot el món en forma d’imatges, textos i vídeos. Eixos desitjos seran altaveu d’idees, il·lusions, pensaments, intencions i generaran reflexions i debats. Tots ells es transformaran més endavant en una instal·lació multimèdia que es podrà vore a Las Naves i es tractaran a un fòrum amb experts.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha expressat que “des de Las Naves compartim amb el Festival 10 Sentidos l’interés per la innovació, l’acció urbana i la cultura. Per això posarem en marxa diferents activitats en els pròxims mesos. La primera és aquesta que serveix per a inaugurar la novena edició del festival de manera virtual. Es tracta del projecte ‘Future Desires’, en què confiem comptar amb els somnis i desitjos de la joventut tant de València com de la resta del món”.

El Festival 10 Sentidos reivindica la rellevància que les arts vives han de tindre en la societat que sorgisca després de la crisi per fer pensar, vibrar i conscienciar. Per això la novena edició s’adapta a les condicions actuals, plantejant un model completament diferent, i busca aliats amb els quals poder desenvolupar els seus propòsits i aconseguir audiències més àmplies.

Amb eixa finalitat 10 Sentidos s’uneix enguany a Las Naves, centre d’innovació social i urbana de l’Ajuntament de València, per a desenvolupar iniciatives conjuntes que servisquen per conscienciar al públic de la necessitat de generar fonaments sòlids per assegurar un futur més satisfactori. En eixa línia seran fonamentals els somniadors, eix clau de la novena edició dedicada a les generacions més joves, les quals es trobaran amb un model de vida diferent, amb unes circumstàncies inèdites i amb milers de somnis truncats. Què pensen? Com conceben els pròxims anys? Per què lluiten? Aquestes i altres preguntes es tractaran de respondre amb una programació que s’inicia al maig i s’estendrà fins al mes desembre de 2020.

COM PARTICIPAR EN ‘FUTURE DESIRES’

10 Sentidos convida a visitar el lloc de ‘Future Desires’ (www.future-desires.com) i deixar un comentari que servisca perquè un altre recapacite, que forme part més endavant d’una acció comuna. El Festival ha contactat amb instituts i diverses associacions i col·lectius, tant locals i nacionals com internacionals, per presentar el web i animar perquè el major nombre de persones participen en ella. Aquesta tasca es continuarà mantenint en els pròxims mesos. El resultat final i les conclusions es faran públiques més endavant i determinaran les actuacions posteriors.

La proposta està oberta a jóvens de tot el món, d’entre 15 i 25 anys, perquè compartisquen els seus desitjos de canvi a través d’imatges, textos i vídeos. Després s’exposarà este testimoni generacional a través d’una exposició multimèdia i es tractarà de reflexionar sobre el contingut de tots els missatges rebuts durant un col·loqui.

BLINDWIKI I L’EXPOSICIÓ DREAMERS 2.0

En col·laboració amb Las Naves també es durà a terme en els pròxims mesos el projecte BlindWiki a València, de la mà d’Antoni Abad. Consisteix en la realització d’una cartografia col·laborativa en la qual participants amb diversitat visual utilitzen telèfons mòbils per publicar en línia registres d’àudio geolocalitzats. Generaran així mapes sonors de la seua particular percepció de l’espai públic urbà. Per elaborar-los es realitzaran expedicions col·lectives a les àrees de Poblats Marítims i el campus de la Universitat Politècnica de València (UPV), en les quals grups d’estudiants col·laboraran amb els participants invidents. També faran reunions inclusives, on es decideixen els temes a tractar en les seues publicacions.

Les experiències, cròniques i opinions publicades seran accessibles mitjançant l’aplicació gratuïta per a mòbils BlindWiki, posant a l’abast de totes i tots la cartografia sensorial de tot allò que els participants no poden vore. La proposta compta amb la col·laboració del Departament d’Escultura de la UPV.

D’altra banda, Las Naves acollirà l’exposició Dreamers 2.0, que es proposa mostrar, a través de la plàstica i de les noves eines de què disposen els artistes més novells, el món en el qual viuen, però també aquell al qual aspiren. El lema d’enguany, ‘Somniadors’, coincideix amb la pel·lícula homònima de Bernardo Bertolucci (‘The Dreamers’, 2003), en la qual es retrata la revolució de Maig del 68, quan les revoltes estudiantils van ser un detonant per qüestionar l’ordre del món, transformar les idees i els valors, encara que no es canviara el sistema. L’exposició Dreamers 2.0 destacarà l’obra d’una selecció d’artistes estudiants de diferents titulacions de màster de la Facultat de Belles Arts de la UPV.

Aquests jóvens estan cursant estudis en Animació, Arts Visuals i Multimèdia, Fotografia, Il·lustració i Producció Artística i se’ls animarà que amb els seus treballs qüestionen l’herència rebuda, eixa mateixa que no volen continuar traslladant a les generacions futures. Estudiants que destaquen les seues eines, com són el coneixement i la innovació. La mostra, comissariada per la historiadora Cristina Chumillas, té com a objectiu, a través de plantejaments teòrics formals al voltant del moment social, polític, cultural, econòmic i ambiental que estem vivint, ser altaveu de la joventut i els seus somnis. De com, elles i ells, plantegen el futur més pròxim.

10 Sentidos s’ha caracteritzat des dels seus inicis per la seua aposta decidida per connectar amb les inquietuds i els problemes de hui en dia. I ho ha fet en les seues huit edicions anteriors a través d’una programació plagada de propostes culturals i socials que convidaven al públic a reflexionar, a interactuar, a conéixer realitats diferents. Per mitjà del teatre, la dansa, el cinema, la música i altres disciplines ha tractat de visibilitzar col·lectius marginats, de donar veu a grups silenciats, de denunciar desigualtats i injustícies. Tot això a través de les arts vives, amb la finalitat de posar de manifest la necessitat i la vigència de la cultura en la nostra societat. La novena edició del festival continuarà amb eixa intenció i reivindica el seu valor enmig d’una crisi sense precedents generada pel coronavirus que ens deixa davant una situació de completa incertesa.

La novena edició de 10 Sentidos se celebrarà de maig a desembre de 2020, plantejant accions virtuals i físiques al llarg d’aquests mesos. La programació inclourà propostes artístiques al voltant de la dansa, el teatre, el cinema i les arts plàstiques, així com xarrades, tallers i iniciatives d’innovació urbana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dotze =