25n
25N
25N

Las Naves impulsa el llibre blanc del videojocs, el sector que preveu facturar 130 milions d'euros en 2022

Las Naves impulsa el llibre blanc del videojocs, el sector que  preveu facturar 130 milions d'euros en 2022
11/09/2020 -

Las Naves impulsa la segona edició del Llibre Blanc del Desenvolupament de Videojocs en la Comunitat Valenciana, «amb l’objectiu de conéixer la seua situació actual i obtindre informació que ajude a la presa de decisions». Així ho ha explicat el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, en ressaltar la importància que té este sector per al progrés de la Comunitat Valenciana, «que en 2019 va facturar 15,9 milions d’euros i va emprar de manera directa a 610 persones».

Per això, ha indicat el regidor, «hem de donar suport a estos sectors lligats a la innovació i a la creativitat com a pedrera del talent més jove, així com fer costat a les empreses en marxa que amb les seues idees ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones».

Segons ha manifestat l’edil, «la indústria del desenvolupament de videojocs en la Comunitat Valenciana s’està posicionant com un sector cada dia més prometedor des del punt de vista empresarial i de generació d’ocupació, així com per la seua contribució a la cultura i a l’educació en la societat».

Estes dades han sigut avançades este matí durant la presentació, en Las Naves, de la segona edició del “Llibre blanc del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana”, promogut per Las Naves i elaborat per DEV (Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Programari d’Entreteniment).

Les estimacions de creixement «són molt positives». Actualment el sector en la Comunitat Valenciana està constituït per 72 empreses que representen el 12% del total nacional. A més, s’espera arribar als 130 milions d’euros en 2022 i que el sector supere els 1.300 professionals en 2022. Per a això, l’edil no ha dubtat a ressaltar «la importància de la col·laboració pública-privada i la col·laboració entre àrees com la innovació i la cultura». Així mateix, l’estudi reflecteix un perfil professional molt preparat i jove, ja que el 67% posseeix estudis superiors i el 52% té menys de 30 anys.

El llibre, que es podrà descarregar gratuïtament en: https://www.lasnaves.com/wp-content/uploads/2017/08/Libro-Blanco-DEV-2019-Valencia-Valenciano-final-alta.pdf, ressalta alguns punts amb possibilitats de millora com l’increment de les professionals de gènere femení, ja que actualment representen únicament el 15% de la plantilla de les empreses del sector.

En este sentit, Galiana ha ressaltat «la importància de continuar treballant per a fomentar les vocacions creatives i de desenvolupament entre les xiquetes, així com el suport a les desenvolupadores en actiu. Com a exemple, Las Naves col·labora i acull des de fa anys FemDevs, un esdeveniment mensual per a potenciar la comunicació i col·laboració entre les dones desenvolupadores de videojocs».

«Las Naves, en la seua línia de foment de la cultura, la innovació i la creativitat, també dona suport al sector mitjançant altres sèries d’accions, com la coordinació de la plataforma de treball del Cercle Valencià del Videojoc, la posada en marxa i organització de València Indie Summit, el foment d’espais de trobada per a l’intercanvi d’experiències, col·laboracions diverses amb l’Associació d’Estudiants de Videojocs (AEV), o l’organització de cursos específics de formació, entre altres».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =