25n
25N
25N

Las Naves acollirà la XI Conferència Biennal Internacional d'Avaluació de Polítiques Públiques

Las Naves acollirà la XI Conferència Biennal Internacional d'Avaluació de Polítiques Públiques
22/09/2020 -

Las Naves acollirà aquest dijous dia 24, a les 9 hores, la XI Conferència Biennal Internacional d’Avaluació de Polítiques Públiques, impulsada per Avalua·lab, el Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques que el centre d’innovació de l’Ajuntament ha posat en marxa “per a millorar l’acció de les polítiques públiques que afecten la ciutadania”, en paraules de l’alcalde Joan Ribó. La inauguració estarà a càrrec de l’alcalde de València, Joan Ribó, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i comptarà amb la participació del director general de Transparència, Andrés Gomis. En l’acte de clausura es farà lliurament del III Premi Internacional Carlos Román d’Avaluació de Polítiques Públiques.

L’alcalde Joan Ribó ha ressaltat la importància de les avaluacions, ja que “milloren l’eficàcia de les intervencions públiques, faciliten la transparència i fomenten l’aprenentatge. Gràcies a eines com l’avaluació podem millorar les polítiques públiques i contribuir al fet que la ciutadania entenga l’efecte directe que aquestes tenen sobre les seues vides”.

En la conferència “participaran representants de les principals xarxes professionals d’avaluació i personalitats destacades en el camp de l’avaluació en l’àmbit nacional, els quals aprofundiran en els reptes actuals per a la seua institucionalització, nous enfocaments, metodologies d’avaluació, casos pràctics d’avaluació aplicada sobre sistemes integrals d’avaluació i avaluació de resultats i impactes”, segons ha explicat el regidor d’Innovació, Carlos Galiana.

En l’acte de clausura, a càrrec de Carlos Galiana, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, es lliurarà el III Premi Internacional Carlos Román d’Avaluació de Polítiques Públiques.

MILLORS DECISIONS

“L’avaluació és una eina clau per a la millora contínua de les polítiques públiques, especialment en el moment actual en què la societat civil exigeix solucions públiques més eficaces, eficients i innovadores per donar resposta als seus problemes. L’avaluació de polítiques públiques contribueix així a impulsar la transparència, la rendició de comptes, la participació ciutadana i la nova governança” ha afirmat Joan Ribó.

L’interés per l’avaluació és “creixent en els últims anys com demostra l’important nombre d’avaluacions que ja es realitzen a l’any a Espanya, una tendència a la qual Las Naves s’ha sumat amb la creació d’Avalua·lab, el Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques per millorar l’acció de les polítiques públiques que afecten la ciutadania”, ha dit Galiana.

En el disseny d’Avalua·lab ha participat també personal investigador i docent de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, l’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València, la Diputació de Castelló, el servici de Transparència de la Generalitat, la Federació d’Associacions de Veïns de València, el grup Sociograma i la consultora d’avaluació Kveloce, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 1 =

bombers
CCCC