caixa popular

Les joves directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio col·laboraran amb l'Orquestra de València

Les joves directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio col·laboraran amb l'Orquestra de València
28/11/2018 -

Les joves directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio han sigut seleccionades per a col·laborar amb l’Orquestra de València i el seu titular, Ramón Tebar, durant l’any que ve. Les dues professionals han sigut seleccionades en una convocatòria pública en la qual ha pres part un total de 63 aspirants de tot el territori estatal.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha felicitat les directores seleccionades, i ha destacat l’elevat nombre d’aspirants participants en la convocatòria, des de la idea de la importància «de donar oportunitats a joves directores i directors perquè puguen treballar artísticament amb una gran orquestra professional i un auditori del prestigi, com són l’Orquestra de València i el Palau de la Música». El fet que hagen sigut dues dones les persones finalment seleccionades és, a més, «molt significatiu», en paraules de Tello, «atés que estem parlant d’un món, el de la direcció d’orquestra, que ha sigut un àmbit tradicionalment masculí».

El titular de l’Orquestra de València, OV, Ramón Tebar s’ha mostrat molt satisfet del desenvolupament d’esta iniciativa, que fins ara no s’havia dut a terme en aquesta agrupació musical «i que és molt important per als directors i directores que estan començant, atés que quan inicien la seua trajectòria artística, no disposen d’una formació simfònica per a dirigir».

Les proves s’han desenvolupat en dues fases: la primera d’elles, de caràcter eliminatori, ha girat entorn de la peça «Història d’un Soldat», d’Igor Stravinski. Els aspirants que han superat aquesta fase han passat a una segona prova, en la qual han dirigit la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, el poema simfònic «Don Juan», de Richard Strauss i el «Preludi a la migdiada d’un faune», de Claude Debussy. A més, han hagut de mostrar les seues habilitats a l’hora d’explicar els programes i presentar una de les cinc obres proposades. El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat l’elevat nivell artístic de les i els aspirants, i ha destacat que «el propòsit per a l’any pròxim serà ampliar aquestes proves a l’àmbit internacional».

Les directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio tindran l’oportunitat, durant l’any que ve, de realitzar les funcions de direcció: dirigir assajos complets i per seccions, crear connexions, dirigir bandes internes, estar al capdavant de concerts d’escolars i socials, fer funcions de substitució de direcció i assistència de la direcció artística i titular, així com a solistes i directors convidats, tant en concerts d’abonament com en tots els de temporada. La labor artística es complementarà des del punt de vista de gestió, en la gestió d’arxiu i partitures, així com altres responsabilitats relacionades amb l’Orquestra que se’ls assignen.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − deu =