Les burilles, un residu devastador per a les nostres platges

Lateuaterra.com llança una nova edició de la campanya de sensibilització #desentierralacolilla

Guardar

colillas
colillas

Cada vegada més, la societat està conscienciada de la importància de protegir el medi ambient si volem gaudir d'un futur més sa i menys contaminat. Per això, són moltes les mesures que s'estan impulsant des de les administracions públiques, amb l'objectiu, per exemple, de fomentar el reciclatge, però també són molts els moviments que estan sorgint per a mostrar que encara fa falta fer molt més per a frenar els efectes d'un canvi climàtic que és ja una realitat.

Així, un estiu més, lateuaterra.com ha llançat la campanya #desentierralacolilla per a conscienciar a la població de la importància de mantenir netes les nostres platges i, de pas, denunciar l'estat de les costes amb la intenció de fer reflexionar als fumadors sobre l'impacte que suposa tirar la burilla en l'arena de les nostres platges.

És la segona edició d'aquesta campanya de sensibilització i, "després de l'èxit de l'any passat, esperem repetir perquè necessitem continuar visibilitzant aquesta problemàtica", expliquen des de lateuaterra.com. D'aquesta manera, la campanya consisteix a pujar fotografies en qualsevol xarxa social de burilles enterrades en l'arena, utilitzant l'etiqueta #desentierralacolilla, i inserint, a més, la ubicació o el nom de la platja.

I és que d'acord amb l'ONG Ocean Conservancy, el 13% dels residus que es van recollir, en la campanya mundial que va impulsar en 2017, van ser burilles de cigars. No obstant això, a la Comunitat Valenciana la situació també és preocupant. La Fundació Oceanogràfic va alertar que només a la platja de l'Arenal de Xàbia s'havia recollit un total de 4.000 burilles.

La presència d'aquests residus a les nostres platges tenen un efecte devastador. Amb l'exposició al sol i el contacte amb el mar, les burilles es descomponen alliberant elements contaminants que no només afecten les espècies de la superfície, sinó que poden danyar la qualitat de l'aigua provocant la mort d'organismes de l'ecosistema marí i, fins i tot, modificar la cadena alimentària perquè, encara que és un residu diminut, "tarda a descompondre's entre 5 i 10 anys".

La teuaterra.com és la primera plataforma de micromecenatge especialitzada en projectes mediambientals. De nou, llança la campanya #desentierralacolilla per a intentar posar fre a la contaminació de les nostres platges.

Destacats