caixa popular

Lara Ripoll presenta el seu foto-llibre 'Afrorismos'

Lara Ripoll presenta el seu foto-llibre 'Afrorismos'
24/05/2017 -

El Centre d’Innovació Urbana acollirà demà la presentació de “Afrorismos”, un recull de proverbis africans que van acompanyats de fotografies preses per l’autora de l’obra, Lara Ripoll, en comunitats rurals de quasi tots els països del continent africà. Els beneficis de la seua venda van destinats a un projecte educatiu.

“Afrorismos. Proverbios africanos ilustrados” ha estat autofinançat per l’autora i el seu entorn. Els beneficis de la seua venda estan destinats a portar el llibre a institucions docents africanes amb les quals executar el projecte educatiu complet.

L’obra reuneix al llarg de les seues 134 pàgines una selecció de refranys tradicionals de, pràcticament, la totalitat dels 54 països d’Àfrica. Els proverbis s’arrepleguen interpretats etnogràficament i il·lustrats a través de fotografies preses per l’autora, la periodista i cooperant Lara Ripoll, en comunitats rurals de Burkina Faso, Camerun, Madagascar, Malawi, Mauritània, Moçambic, Sudan del Sud, Tanzània i Uganda.

El llibre està editat en castellà, francés i anglés i forma part d’un projecte de cooperació educativa per a treballar conjuntament amb els mestres i alumnes d’escoles de Primària d’Àfrica la recuperació i registre de les seues cultures orals ancestrals.

L’objectiu és que els alumnes aprenguen a arreplegar, interpretar i redactar l’oralitat cultural de les seues famílies i entorn, al mateix temps que el mestre se serveix de “Afrorismos” per a treballar en valors, coneixement d’ètnies o història africana amb els seus alumnes.

La presentació de demà a les 19’30h en Las Naves, estarà en mans de José Manuel Rambla, periodista, analista i articulista d’opinió en publicacions com Eldiario.es i la Cartelera Turia.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios