caixa popular

L'aparcament, la densitat de població, la neteja viària, el manteniment de zones verdes, els principals problemes de Mislata

Carlos Fernández Bielsa es manté com el polític més valorat i la gestió municipal aprova amb un 6,6 de nota mitjana

L'aparcament, la densitat de població, la neteja viària, el manteniment de zones verdes, els principals problemes de Mislata

Amb un 32% més de participació, el Sondeig d’Opinió Ciutadana 2017 ha sigut presentat per l’Ajuntament de Mislata. Este és el sisé any consecutiu que des del consistori es realitza este estudi sociològic elaborat durant els mesos d’estiu per estudiants de Sociologia i Ciències Polítiques i de l’Administració, becats per la Diputació i l’Ajuntament. L’estudi indica, com en anteriors edicions, que l’aparcament, la densitat de població, la neteja viària i el manteniment de les zones verdes són els principals problemes que preocupen els ciutadans de Mislata.

Quant a la gestió política del consistori, els veïns aproven amb una nota mitjana de 6,6 i l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, es manté com el polític més valorat amb una mitjana de 6,83. Quant a la resta de la corporació municipal la portaveu socialista, Mª Luisa Martínez Mora, obté un 5,33; el portaveu de Compromís, Javier Gil Marín, un 3,50; el portaveu del Grup Popular, Jaime López Bronchud, un 3,28 i el de Ciutadans, José Mª González Murgui, un 2,41.

presentacion-sondeo-de-opinion-ciudadana-4En la presentació de l’enquesta, Carlos Fernández ha anunciat que en els pròxims mesos s’habilitaran 1.000 places d’aparcament en el PAI del Quint II per a pal·liar el dèficit de zones d’estacionament que hi ha en la població, durant estos mesos ja s’havien habilitat 500 places més, segons ha explicat l’alcalde “l’aparcament i la neteja són qüestions condicionades pel tercer dels problemes, l’elevada densitat de població. No obstant això, hem vist que estos problemes contrasten, per exemple, amb l’ampli grau de satisfacció que els veïns tenen del servei de neteja viària, ja que la nota mitjana que han posat és de 5,95 en la neteja viària”.

 

L’estudi

El sondeig, realitzat per estudiants de Sociologia i Ciències Polítiques i de l’Administració, s’ha realitzat amb una mostra de 761 enquestes realitzades, un total de 597 a través d’internet i 164 a peu de carrer. Per a un nivell de confiança del 95%, per a P=Q, l’error és del 3,54% per al conjunt de la mostra. El treball inclou també ampli apartat destinat a conéixer el perfil sociològic de Mislata.

A més de preguntar per l’edat, el sexe, el nivell d’estudis, els ingressos econòmics o el barri de residència, enguany els enquestats podien marcar també el seu nivell de religiositat (2,55 sobre 10), la seua situació en l’espectre ideològic (amb majoria de centreesquerra) i fins a la seua tolerància cap al col·lectiu LGTBIQ+ (8,68 sobre 10). A més, segons va comentar Carlos Fernández en l’enquesta que es realitzarà l’any que ve “les preguntes no seran suggerides com en les anteriors edicions, així podrem comprovar si els problemes que preocupen la població són els mateixos doncs en suggerir l’aparcament, la neteja i altra en les preguntes sempre ixen, és una preocupació per sensacions”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios