Nova Llançadora d'Ocupació a València

Guardar

valencia
valencia

20 persones aturades participen en la IV Llançadora d'Ocupació de València, un programa innovador en la lluita contra l'atur impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l'Ajuntament de València, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Durant els cinc pròxims mesos es reuniran diversos dies a la setmana i, amb l'orientació d'un tècnic especialitzat, realitzaran activitats per a millorar la seua ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral.

La IV Llançadora d'Ocupació de València està integrada per 20 persones aturades (15 dones i 6 homes), amb edats compreses entre els 20 i els 48 anys, i diversos perfils formatius: cicles formatius de Formació Professional i estudis universitaris.

Hi ha qui busca el seu primer treball i qui busca una oportunitat després de quedar-se en atur després de l'experiència en diferents sectors, com a màrqueting digital, recursos humans, finances, administració, topografia, treball social, educació infantil o infermeria, entre altres.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha valorat que es tracta d'"una iniciativa orientada a fomentar vincles col·laboratius que ajuden les persones que hi participen a trobar ocupació o crear les seues pròpies empreses". Així mateix, ha destacat que la llançadora compta amb "metodologies innovadores, són claus per a brindar oportunitats de millorar l'ocupabilitat".

De grup a equip

Sergio Linares és el tècnic de Fundació Santa María la Real que ha realitzat el procés de selecció i l'encarregat de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la labor del qual ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una recerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

"De manera general, arriben amb expectatives d'aconseguir una ocupació i d'entrenar competències útils que els acosten a l'objectiu professional. L'ocupació és l'objectiu i per a açò necessitem un equip que entrene cada dia les competències requerides pel mercat laboral. De res serveix la formació si no la portem a la pràctica; en la llançadora millorarem açò i li traurem lluentor al talent individual i col·lectiu", especifica Linares.

Què faran en la llançadora?

A partir d'ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament. Duran a terme diverses activitats: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i busca d'ocupació 2.0, entrenament d'entrevistes, elaboració de mapes d'ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de recursos humans amb l'objectiu d'aconseguir la plena inserció dels vint participants.
Destacats