caixa popular

Nova Llançadora d'Ocupació a València

Nova Llançadora d'Ocupació a València
05/06/2017 -

20 persones aturades participen en la IV Llançadora d’Ocupació de València, un programa innovador en la lluita contra l’atur impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de València, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Durant els cinc pròxims mesos es reuniran diversos dies a la setmana i, amb l’orientació d’un tècnic especialitzat, realitzaran activitats per a millorar la seua ocupabilitat i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral.

La IV Llançadora d’Ocupació de València està integrada per 20 persones aturades (15 dones i 6 homes), amb edats compreses entre els 20 i els 48 anys, i diversos perfils formatius: cicles formatius de Formació Professional i estudis universitaris.

Hi ha qui busca el seu primer treball i qui busca una oportunitat després de quedar-se en atur després de l’experiència en diferents sectors, com a màrqueting digital, recursos humans, finances, administració, topografia, treball social, educació infantil o infermeria, entre altres.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha valorat que es tracta d'”una iniciativa orientada a fomentar vincles col·laboratius que ajuden les persones que hi participen a trobar ocupació o crear les seues pròpies empreses”. Així mateix, ha destacat que la llançadora compta amb “metodologies innovadores, són claus per a brindar oportunitats de millorar l’ocupabilitat”.

De grup a equip

Sergio Linares és el tècnic de Fundació Santa María la Real que ha realitzat el procés de selecció i l’encarregat de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la labor del qual ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una recerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

“De manera general, arriben amb expectatives d’aconseguir una ocupació i d’entrenar competències útils que els acosten a l’objectiu professional. L’ocupació és l’objectiu i per a açò necessitem un equip que entrene cada dia les competències requerides pel mercat laboral. De res serveix la formació si no la portem a la pràctica; en la llançadora millorarem açò i li traurem lluentor al talent individual i col·lectiu”, especifica Linares.

Què faran en la llançadora?

A partir d’ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l’Ajuntament. Duran a terme diverses activitats: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i busca d’ocupació 2.0, entrenament d’entrevistes, elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de recursos humans amb l’objectiu d’aconseguir la plena inserció dels vint participants.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios