25n
25N
25N

La “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent començarà a funcionar en format digital per COVID-19

La “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent començarà a funcionar en format digital per COVID-19
07/05/2020 -

“Llançadores Connecta Ocupació” és un programa d’orientació laboral per a ajudar i guiar a persones en situació de desocupació a reactivar la seua cerca de treball en el mercat actual amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals.

El seu format original és presencial. No obstant això, a causa de la crisi del coronavirus, s’ha adaptat la seua metodologia per a poder dur a terme les seues activitats de manera online i oferir seguretat als seus participants davant la pandèmia actual.

La Llançadora Connecta Ocupació de Torrent començarà a funcionar l’última setmana de maig amb reunions virtuals a través de diferents aplicacions; amb la idea de tornar al seu format presencial al llarg de l’estiu, quan les autoritats sanitàries així ho permeten en els seus plans de desescalada.

Aquesta iniciativa està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent a través d’IDEA’T, empresa pública del municipi dedicada al foment d’ocupació i formació, i el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica han modificat i adaptat la metodologia de “Llançadores Connecta Ocupació” perquè el programa comence a funcionar a la fi de maig en una modalitat online en 25 ciutats de tot el país, entre les quals es troba Torrent.

La Llançadora Connecta Ús de la ciutat començarà a funcionar l’última setmana de maig amb 20 participants, que es reuniran de manera virtual a través de diferents aplicacions informàtiques per a reactivar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines, concordes al nou mercat laboral. El programa funcionarà fins a mitjan setembre; i la idea és que puga reprendre el seu caràcter presencial al llarg de l’estiu, quan les autoritats sanitàries competents així ho permeten.

Garantir el programa

“Al març adaptem els continguts d’Alfabetització Digital perquè l’activitat pogués continuar de manera telemàtica. Ara, tornem a fer un altre esforç per a digitalitzar la metodologia de Llançadores Connecta Ocupació i poder continuar oferint orientació laboral a les persones en desocupació, especialment en aquest nou context que ens deixa el coronavirus”, explica Natalia Serrano, Directora d’Ús de la Fundació Santa María la Real.

“En Fundació Telefònica, creiem, ara més que mai, que hem d’acompanyar i fer costat a les persones en situació de desocupació, a aquelles que ho estan passant malament amb aquesta crisi. La tecnologia ha d’estar al servei de les persones, i totes dues entitats hem treballat a digitalitzar les Llançadores Connecta Ocupació, perquè ningú es quede enrere en aquests moments en els quals és necessari estar preparats per a construir junts el futur. La digitalització és una eina clau per a reactivar l’economia i contribuir a rellançar tots els sectors productius. Ara és el moment de seguir al costat dels nostres participants i ajudar-los a trobar una oportunitat laboral amb les Llançadores en digital”, afirma Luis Miguel Olivas, director d’Ocupabilitat i Innovació Educativa de Fundació Telefònica.

Com serà l’activitat online?

La “Llançadora Connecta Ocupació” tindrà 20 participants, que es reuniran de manera virtual per a reactivar la seua cerca de treball. Comptaran amb l’acompanyament i l’orientació d’un tècnic especialitzat de la Fundació Santa María la Real, que els guiarà per a millorar la seua ocupabilitat i perseguir la seua inserció. Realitzaran dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral; actualització de currículums i simulacions d’entrevistes de treball; mapes d’ocupabilitat i contactes amb empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =