25n
Orgull
Orgull

L'Antiga indulta el ninot dedicat a l'alzheimer i el dóna a l'associació de familiars de malalts

L'Antiga indulta el ninot dedicat a l'alzheimer i el dóna a l'associació de familiars de malalts
03/09/2021 -

La Falla l’Antiga ha indultat el ninot Les Rutes de la Memòria, dedicat a donar visibilitat a l’alzheimer, i l’ha donat a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV) com a “símbol de la lluita i la perseverança diària” de les persones que pateixen aquesta malaltia i de les seues famílies.

Aquest ninot forma part del monument faller titulat ‘Hic Svnt Dracones’, que no va poder plantar-se en 2020 en anul·lar-se les festes falleres a causa de la pandèmia, segons ha informat l’associació en un comunicat.

Ara, amb la falla plantada, els presidents de la Falla L’Antiga, Xelo Salavert, Rafa Mengó i Quique Soler; la Fallera Major, Carolina Xifre, i tota la comissió al complet, han decidit que aquest ninot ha de ser indultat i abans de la cremà, l’Antiga ho entregarà a AFAV perquè ho custodie en el seu Centre de Dia Benicalap.

Aquest ninot del monument, creat per l’artista faller Carlos Carsí, va anar el presentat a l’Exposició del Ninot, amb l’objectiu de “donar visibilitat a l’alzheimer i posar en valor la dedicació de les famílies dels malalts que la pateixen”.

Com ens expliquen els presidents de la Falla a l’associació, “la idea sorgeix perquè, en tractar-se d’una falla de pirates que tenien les seues rutes de saqueig, va sorgir la idea de dedicar una figura al saqueig de la memòria, que és el que en realitat fa l’alzheimer, en anar destruint a poc a poc tots els nostres records”.

“Així va nàixer Les Rutes de la Memòria, que és el que representa aquest ninot que s’adapta perfectament als cànons de figura d’Exposició. Va jugar també un paper important en aquesta decisió que el pare d’un faller de la nostra comissió pateix aquesta malaltia”, detallen els tres presidents.

Ana María Ruíz, presidenta d’AFAV, assegura que tindre aquest ninot en el centre “serà un motiu d’alegria per als nostres usuaris i ens recordarà cada dia el gran cor de tots els integrants d’aquesta comissió fallera. Gràcies a gestos com aquest, sobretot en moments difícils, potenciem l’alegria i la il·lusió de crear entre tots un món millor”. AFAV recollirà el diumenge el ninot Les Rutes de la Memòria, al qual ja ha destinat un lloc en el seu centre de dia de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =