25n
25N
25N

Lambda convida a fer esport i sumar "26.000 Km per la diversitat i els drets de les dones LTB" del 3 al 28 de juny

Este projecte és la primera acció de l’Orgull LGTB+ 2020, que es commemorarà al llarg del mes de juny, i la manifestació virtual serà el diumenge 28 de juny

Lambda convida a fer esport i sumar "26.000 Km per la diversitat i els drets de les dones LTB" del 3 al 28 de juny
01/06/2020 -

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, llança el projecte “Km per la diversitat i els drets de les dones LTB” i convida totes les persones a fer esport, motivar-se per contribuir a una bona causa i, així, sumar 26.000 quilòmetres per tal d’arribar a més països i descobrir les situaciones que hi viuen les dones LTB.

És la primera activitat que es llança dins de l’Orgull LGTB+ 2020 que enguany s’organitza sota el lema: Amb drets, sense fronteres, dones lliures i diverses. En molts països les persones LGTB+ pateixen rebuig, abusos, discriminació i fins i tot són condemnades a presó i pena de mort per la seua orientació sexual i identitat de gènere, la qual cosa és una vulneració dels drets humans.

«En el cas de les dones, a més, s’afegeix la discriminació que pateixen pel fet de ser-ho», explica Diana Sanchis, responsable d’aquest projecte junt a les seues companyes de les Heidis, l’equip de futbol femení de Lambda. També es centren en les dones LTB perquè és el lema de 2020 de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (FELGTB): “Dones LTB: sororitat i feminisme”.

A partir del dimecres dia 3, dia habitual d’entrenament de les Heidis, comencem a sumar 26.000 km, dividits en dos recorreguts:
un per Àfrica, que passarà per Argèlia, Níger, Nigeria, Camerún, Costa de Marfil, Senegal, Mauritània i el Marroc, per a denunciar que les relacions sexuals consensuades entre persones del mateix gènere són un crim en més de 70 països en tot el món, 32 d’estos països es troben a Àfrica.
un per Amèrica, que recorrerà Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Colombia, Venezuela i Brasil, països on, malgrat els avanços legislatius que garanteixen els drets de les persones LGTB+, les xifres d’assasinats de persones transexuals i transgènere són dramàtiques.

Volem tancar simbòlicament aquest projecte el dia 28 de juny a la Plaça de l’Ajuntament de València, com fèrem l’any passat, just per a donar pas a la manifestació virtual de l’Orgull 2020!

Com participar?

Qualsevol persona o club, grup d’amistats o gent de la feina pot inscriure’s en el projecte. En resposta rep un correu amb un dorsal, com si d’una competició esportiva més es tractés.

Es poden sumar quilòmetres caminant o rodant, corrent, en bicicleta (siga pel carrer, damunt d’un rodet o bici estàtica o elíptica), en patins, practicant esports aquàtics o de qualsevol altra manera. «Cada pas que dones compta per a aconseguir recórrer estos dos continents i conéixer les principals vulneracions dels drets humans contra persones LGTB+ al món», afegeix Sanchis.

Sumar quilòmetres és molt fàcil. En el mateix mail de resposta a l’inscripció reben l’enllaç a un senzill formulari on cal anotar el número de dorsal, els quilòmetres que s’han fet, de quina manera i enviar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 14 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
ruta massamagrell
paterna