25n
25N
25N

Lambda: "Les persones trans (binàries i no binàries) estem fartes de ser ciutadania de segona i reclamem igualtat real"

Lambda: "Les persones trans (binàries i no binàries) estem fartes de ser ciutadania de segona i reclamem igualtat real"
28/10/2020 -

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, condemna que les persones trans (binàries i no binàries) siguen expulsades als marges del sistema per unes lleis i una societat que les discrimina de forma recurrent, malgrat que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) haja despatologitzat les identitats trans fa dos anys.

Les persones trans (binàries i no binàries) «estem fartes de ser ciutadania de segona i reclamem una llei integral estatal JA» i el seu desenvolupament que supose una igualtat real que no ens obligue «a sotmetre’ns a procediments mèdics i a declarar-nos com a malaltes perquè la nostra identitat siga reconeguda» en tot l’Estat espanyol, independentment del lloc de residència, l’edat o la situació administrativa.

Reclamen «la immediata aplicació real i efectiva de tots els nostres drets conquistats i aconseguits, i que no queden en paper mullat» perquè és la manera de «garantir un tracte just i digne a totes les persones trans». Per exemple, la lluita contra la discriminació al treball i «bonificacions destinades a la contractació de persones trans amb el fi de reduir la taxa d’atur tan alta que té el nostre col·lectiu».

El Manifest de l’Octubre Trans d’enguany posa l’accent en les dificultats que acostumen a tindre les persones trans a la Comunitat Valenciana, malgrat l’existència d’una avançada llei en matèria trans: l’abandonament abans d’hora de la formació reglada, conseqüència de l’assetjament escolar que pateixen; la discriminació als processos de selecció i, en conseqüència, una altíssima taxa d’atur i precarització.

També exigim «un estat de ple dret i democràtic que defense la nostra diversitat» perquè les lleis «no serveixen de res sense el suport de la societat i la seua implicació», afirmen. «Els nostres cossos, les nostres decisions, els processos pels quals passem, tant mèdics com socials, així com la nostra expressió de gènere no defineixen la nostra identitat», proclamen, «i molt menys decideixen si som o no mereixedores d’acceptació».

A més, denuncien com les actituds de certs sectors que neguen la identitat de les dones trans i les volen excloure dels espais feministes se sumen «a les violències masclistes, misògines i trànsfobes que recauen damunt nostre per part del patriarcat».

Grup d’Assessorament en Temes Trans (el GATT)

Les persones trans (binàries i no binàries) troben en Lambda un espai segur on conéixer persones amb les mateixes inquietuds, projectes i esperances, on compartir experiències i donar i rebre ajuda mútua, i des d’on traslladar a la societat els missatges de la lluita pels drets trans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 5 =