25n
25N
25N

Lambda llança un joc en línia per a lluitar contra les ITS en el Dia europeu de la salut sexual i reproductiva

El joc en línia “ITS Lambda” es llança amb l’objectiu d’ajudar a les persones a descobrir nova informació per a previndre les ITS i trencar els estigmes socials

Lambda llança un joc en línia per a lluitar contra les ITS en el Dia europeu de la salut sexual i reproductiva
14/02/2020 -

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, es suma a la commemoració del Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva amb el llançament del joc en línia “ITS Lambda”, sota el lema “Vèncer les ITS”. L’objectiu d’aquesta proposta digital és motivar les persones usuàries a descobrir i assolir informació veraç, actualitzada i pedagògicament comprensible sobre diverses àrees d’interés com la prevenció de les ITS, l’estigma social o les vivències de la sexualitat.

El joc crea un món virtual amb 10 nivells a superar, basats en preguntes que es poden triar en valencià o en castellà, on les persones que juguen provaran els seus coneixements i descobriran, en cada nivell, noves dades per combatre una ITS o un estigma social. Cada nivell pot superar-se amb 1, 2 o 3 estrelles, la qual cosa anima a qui juga a repetir els diferents nivells fins a superar-los amb una puntuació perfecta. A més, podran compartir els seus resultats en xarxes socials i comparar-los amb els obtinguts per la resta de persones que juguen a l’ITS Lambda.

I la última fase per a completar el 100% del joc és realitzar-se una prova d’ITS, i quina ràbia faria passar-se el joc al 99% i no poder completar-lo, veritat? En arribar al final, s’indica com demanar cita prèvia en Lambda per fer-se la prova de VIH, hepatitis C i sífilis. Aquest servei és gratuït, anònim i confidencial per a les persones del col·lectiu LGTB+.

El joc està disponible en el domini www.ITSlambda.org i ha sigut desenvolupat per Prisma, una empresa dedicada a crear ferramentes innovadores amb elements de gamificació per a seduir a les persones usuàries i involucrar-les en experiències satisfactòries que afavoreixen aconseguir els objectius marcats.

Taula informativa sobre salut sexual

Entre altres activitats pel Dia europeu de la salut sexual i reproductiva, Calcsicova —coordinadora d’entitats d’associacions de VIH-sida de la Comunitat Valenciana i de la que Lambda forma part— ha instal·lat aquest matí, divendres 14 de febrer, una taula informativa en la plaça de l’Ajuntament de València.

L’objectiu d’aquesta taula és conscienciar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de conèixer, adquirir i mantenir hàbits sexuals saludables, raó per la qual el col·lectiu repartirà material preventiu durant el matí, a més d’informar sobre la reducció de riscos.

Lambda defensa una sexualitat activa i plaent, per la seua repercussió positiva en la qualitat de vida de les persones adultes, sense discriminacions per sexe, identitat de gènere ni orientació afectiu-sexual.

Acabar amb l’estigmatització

Des de Lambda lluitem per a eliminar tot tipus d’estigma i discriminació, també en el sistema de salut, on les persones trans amb VIH són especialment estigmatitzades i, per això, recordem que és fonamental que el personal sanitari tinga els suficients recursos, formació i habilitats psicosocials per a abordar de manera satisfactòria les necessitats específiques del col·lectiu LGTB+ amb VIH.
En aquest sentit, Lambda porta endavant des de fa més de 10 anys, junt a la Federación de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB), un programa d’atenció a treballadores i treballadors del sexe. Durant tot l’any es fa repartiment de material preventiu i s’ofereix informació personalitzada sobre salut sexual i atenció a necessitats d’índole sociosanitària, tant en la seu de Lambda com en els espais de treball sexual de carrer i habitatges particulars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 13 =