25n
25N
25N

Associacions LGTBI conviden als principals clubs esportius a la Comitiva Esportiva de l'Orgull

Associacions LGTBI conviden als principals clubs esportius a la Comitiva Esportiva de l'Orgull
23/05/2019 -

Lambda, el col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, Heidis –el seu equip de futbol de dones–, el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València i la Penya LGTBI VCF han creat una Comitiva Esportiva que participarà en la Manifestació de l’Orgull LGTB+ el 29 de juny a València, a la qual han convidat als principals clubs esportius de la ciutat –València CF, Llevant UD i València Basket Club– a participar activament.

Les entitats han destacat que, malgrat que el 17 de maig es va celebrar el Dia Internacional contra la LGTBfòbia celebrant l’Assemblea General de l’OMS en la qual l’homosexualitat va ser eliminada de la llista de malalties mentals, encara queden molts objectius per aconseguir, “especialment en àmbits com el món de l’esport”, ha explicat Lambda en un comunicat.

D’aquesta forma, les associacions han creat una Comitiva Esportiva que participarà en la Manifestació de l’Orgull LGTB+ el 29 de juny a València, coincidint amb els 40 anys del primer Orgull que es va celebrar en la capital del Túria.

L’organització de la Comitiva Esportiva ja s’ha posat en contacte amb els principals clubs esportius d’elit de València, per a convidar-los a participar activament més enllà del simple suport simbòlic i ha destacat que la rebuda de la proposta ha sigut “molt positiu” i ha assenyalat que diversos d’aquests clubs ja s’han interessat en la iniciativa i en les maneres de participar en aquesta.

Amb aquesta iniciativa, que ja compta amb el suport i participació de diferents Federacions, Associacions i clubs esportius valencians, pretenen “visibilitzar i conscienciar sobre l’actual clima de LGTBIfòbia que existeix en l’entorn esportiu, canviar aquesta realitat i fer de la valenciana una societat més justa i inclusiva”.

Així mateix, per a publicitar i animar a la resta d’esportistes i entitats esportives de València al fet que s’unisquen a aquesta Comitiva Esportiva, les entitats organitzadores han llançat aquest divendres una gran campanya en les xarxes socials amb l’etiqueta #EsportAmbOrgull –#DeporteConOrgullo–, a la qual s’espera que s’adherisquen diferents personalitats esportives, polítiques i mediàtiques, en suport al col·lectiu LGTB+.

ESPORT, “PEÇA CLAU”

En aquest sentit, ha destacat que l’esport és “una peça clau en la vertebració de la societat actual, que transmet els valors de respecte, justícia, cooperació, responsabilitat i convivència”, però ha criticat que les persones LGTBI “segueixen sense poder accedir lliurement al món de l’esport, arriscant-se a ser agredides cada vegada que salten al camp del joc o exposant-se a greus insults simplement per animar als seus equips des de les graderies”.

“També s’enfronten a la falta de referents, a causa de l’absència quasi absoluta d’esportistes d’elit que s’atrevisquen a eixir de l’armari. Encara que resulta de sentit comú saber que hi ha persones LGTB+ esportistes, l’experiència ens demostra que rares vegades apareixen com a tals. Els motius són varis, des del temor a no ser compreses pels seus seguidors, la por a l’abandó de patrocinis, o la falta del suport dels seus companys, companyes i directives”, ha denunciat.

Al mateix temps, ha ressaltat les nombroses associacions i penyes LGTB+ que han sorgit per a donar suport a diferents clubs esportius per tot el territori espanyol, per la qual cosa considera que els clubs “han de correspondre aquest sentiment garantint que les persones LGTB+ gaudisquen els mateixos drets i llibertats que la resta de l’afició, donant suport al col·lectiu i lluitant activament contra la discriminació, les agressions i els càntics i insults LGTBIfòbics en les seues instal·lacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =