caixa popular

Lambda i Plena inclusió CV s'uneixen pel dret de persones amb discapacitat intel·lectual a expressar lliurement la seua sexualitat i identitat

Lambda i Plena inclusió CV s'uneixen pel dret de persones amb discapacitat intel·lectual a expressar lliurement la seua sexualitat i identitat
29/05/2017 -

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals s’uneix a Plena inclusió CV amb la signatura d’un conveni per a la defensa del dret a expressar lliurement la sexualitat i identitat pròpies de perxasones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

L’acord, que ve a completar el conveni signat en el mes de desembre a nivell estatal entre Plena inclusió Espanya i la Federació Estatal de Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (FELGTB), permetrà a ambdues entitats implementar els programes de suport necessaris per a la defensa dels drets de les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament al País Valencià.

Es tracta d’un conveni fonamental per a poder combatre en profunditat la doble discriminació que pateixen les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual, pel fet de tenir discapacitat i de ser LGTB. Aquest conveni, entre altres accions, garantirà la realització d’activitats destinades a l’intercanvi de formació i material de sensibilització tant en discapacitat intel·lectual com en diversitat sexual i de gènere. A més, Lambda i Plena Inclusió CV també treballaran de forma conjunta en l’organització de tallers, xarrades o campanyes de suport mutu. Es tracta, segons indica des de Lambda Fani Boronat, Coordinadora General de l’entitat, de treballar incloent a partir d’ara “la perspectiva de la discapacitat en totes les nostres accions, sent aquesta característica un tret global més dels molts que pot contenir qualsevol persona LGTB”.

Un treball transversal que, des de Plena inclusió CV, també remarca el seu President, Mario Puerto, “és important que siguem conscients del dret de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a expressar lliurement la seua orientació sexual o de gènere.”

En aquest sentit, dins de la secció Mostra la ploma als pobles d’enguany, està prevista la inclusió del documental “Dobles Armarios, Dobles Apoyos” realitzat per Plena Inclusió CV com una eina més en la lluita pels drets de les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

La signatura d’aquest conveni ve a certificar una col·laboració que ja s’estava produint entre ambdues entitats. En aquest sentit, des de Plena inclusió afirmen que, quan es va començar a treballar amb persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat sexual o de gènere, van descobrir que ambdues organitzacions manejaven llenguatges similars. Des de Lambda, indiquen que aquest fet es deu, fonamentalment, al fet que les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones LGTB “hem sigut persones tutelades al llarg de la història”.

Per a Mario Puerto, es tracta, doncs, d’una qüestió de drets bàsics, “perquè la sexualitat és alguna cosa inherent a la persona. Volem trencar barreres i límits, allunyar pors. Volem continuar compartint i creixent, necessitem eixir dels “corralitos”: que les persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat sexual estiguen en els grups LGTB i que, en les entitats, les persones LGTB es visibilitzen cada vegada més”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris