Pau López (Lambda): ' Hem aconseguit avanços per a evitar la discriminació del col·lectiu LGTB, però queda molt per fer'

’Amb la Llei Integral Trans s’ha fet un pas de gegant’

Pau López (Lambda): ' Hem aconseguit avanços per a evitar la discriminació del col·lectiu LGTB, però queda molt per fer'
29/06/2017 -

Dissabte passat, 24 de juny, sota el lema ‘Exigim un món lliure per a ser com som’, al voltant de 10.000 persones van eixir al carrer per a defensar els drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). La Manifestació de l’Orgull LGTB va recórrer el centre de València, amb l’objectiu de conscienciar sobre la discriminació que pateixen les persones LGTB, i demanar respecte cap a la diversitat sexual. I és que cal no oblidar que ser persona LGTB està castigat per llei en 80 països, aproximadament. Entre ells, nou amb pena de mort.

València Extra ha parlat amb Pau López, Secretari de l’Organització Lambda, que ens ha fet una valoració de la manifestació. ‘Ha sigut una de les manifestacions més multitudinàries, en la qual van participar, a més dels ciutadans, els sindicats, partits polítics i locals. Per això, la valoració és molt positiva. Enguany, a través dels mitjans de comunicació, hem aconseguit traslladar les principals reivindicacions, com la discriminació que pateixen les persones trans o la problemàtica amb els refugiats. S’ha mostrat la diversitat sexual, allunyada dels estereotips’.

No obstant això, encara queda molt per fer. Si bé és cert que a la Comunitat Valenciana s’ha fet un gran pas amb l’aprovació de la llei que empara els drets de les persones transsexuals, encara hi ha molt treball per davant per a aconseguir l’absoluta acceptació social.

En aquest sentit, Pau López ha explicat que ‘amb la Llei Integral Trans s’ha fet un pas de gegant. Ara, falta que es desenvolupe de la manera més ràpida i eficient possible. Hem aconseguit avanços per a evitar la discriminació del col·lectiu LGTB, però queda molt per fer. Crec que, a poc a poc, aquesta situació millorarà, si les institucions treballen per a açò, i la ciutadania està oberta’.

Orgull LGTB a Paiporta

Han sigut molts els municipis valencians que també s’han sumat a les reivindicacions per a visibilitzar la discriminació que, hui dia, encara pateix el col·lectiu LGTB. Per això, des dels diferents ajuntaments s’han impulsat accions de suport a la diversitat sexual.

Un exemple d’això ha sigut l’Ajuntament de Paiporta. En aquest sentit, des de la Regidoria d’Igualtat es va dur a terme el repintat de bancs públics amb els colors de l’Orgull LGTB. València Extra ha parlat amb Maribel Albalat, Regidora d’Igualtat de Paiporta, sobre aquesta iniciativa. ‘Els bancs s’usen diàriament, i a més estan en un lloc concorregut. Per això, pensem que amb aquesta acció podríem visibilitzar i conscienciar a la societat sobre la discriminació que pateix el col·lectiu LGTB. Amb aquests bancs, cercàvem que la gent reflexione sobre per què els hem pintat’.

Així mateix, Maribel Albalat també ha afegit que ‘encara que hem guanyat batalles, encara queda molt per fer. És necessari que la societat reconega els drets de les persones LGTB perquè són persones que se’ls discrimina socialment i laboralment. Tenen dificultat per a ser acceptats i, encara que estem en el camí, encara cal treballar més’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

sagunt a escena 2019
turismo salou