25n
25N
25N

Lambda i València Activa assessoren persones LGTB en risc d'exclusió social

Lambda i València Activa assessoren persones LGTB en risc d'exclusió social
27/06/2018 -

El Projecte Lambda València Activa ofereix orientació laboral i assessorament en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria al col·lectiu LGTB. Concretament, durant 2018 ha assessorat 22 persones en situació de vulnerabilitat social. Huit de les quals han estat derivades a 14 ofertes d’ocupació.

La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha manifestat que aquest projecte, desenvolupat per les dues entitats que li donen nom, «pretén obrir un ventall d’oportunitats a aquelles persones que més ho necessiten, sense distinció, millorant la seua ocupació i les seues condicions sociolaborals».

Entre els diferents servicis totalment gratuïts i personalitzats, s’ofereix orientació laboral, preparació i suport d’entrevistes de treball, itineraris personalitzats, formació en habilitats laborals així com ajuda i suport en les inscripcions en l’Agència de Col·locació de València Activa. També s’ofereix assessorament inicial i accés a servicis especialitzats en emprenedoria.

A tot això cal sumar el taller de plumofòbia que pròximament realitzarà València Activa amb la finalitat d’analitzar i ajudar al col·lectiu LGTB a superar la discriminació laboral a la qual s’enfronten en nombroses ocasions per la seua condició sexual. Aquesta acció pionera pretén analitzar els estereotips i prejudicis als quals s’afronta el col·lectiu en processos de selecció, quan el currículum deixa de ser el més important, i l’entrevista se centra en la condició sexual de la persona entrevistada, fent-la sentir incòmoda.

Aquest taller de plumofòbia és un taller grupal, interactiu i experiencial en el qual participaran un màxim de 10 persones, en el qual es treballarà a partir de les experiències viscudes pels mateixos alumnes amb l’objectiu de reconduir aquestes experiències que els puguen produir un bloqueig i des d’ací aprendre a afrontar aquestes situacions. Per a això, el primer pas és conéixer les seues impressions, treballar l’expressió, la frustració que han sofert en processos de selecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

CCCC
torrent