25n
25N
25N

Lambda tria nou òrgan de gestió i aposta per "recuperar l'acció política"

Lambda tria nou òrgan de gestió i aposta per "recuperar l'acció política"
31/10/2020 -

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha triat aquest dissabte el nou òrgan de gestió de l’entitat, que a partir d’ara estarà liderat per Fran Fernández, el projecte de la qual aposta per “recuperar el voluntariat i l’acció política, així com la participació en la vida pública”.

Fran Fernández ha assumit la coordinació general de Lambda –a l’ésser l’única candidatura a presentar-se–, un col·lectiu que compta amb 34 anys de lluita pels drets de les persones LGTB+ a València.

Després de la dimissió de María Jarga com a coordinadora general i d’altres persones de l’òrgan de gestió de l’entitat el passat 17 d’octubre, aquest dissabte s’ha celebrat una segona assemblea general ordinària per a elegir el relleu en la direcció de l’associació, ha informat Lambda en un comunicat.

A causa de la pandèmia, l’assistència presencial ha estat restringida a 50 persones, inscrites prèviament, i la resta de les persones sòcies han seguit l’assemblea a través de videoconferència. Així, han votat a través d’un formulari per a “assegurar la validesa de les votacions i el vot secret”.

Fran Fernández, amb una història de 18 anys en Lambda, ha agraït la confiança que anteriors executives han tingut en la seua labor “tractant amb persones” i ha recordat “com Lambda li va salvar la vida”: “Una persona voluntària que em va obrir la porta i es va asseure a escoltar-me i de la qual no sé ni el seu nom”.

Fernández ha assenyalat que el seu projecte se centrarà en “recuperar el Lambda que a mi em va canviar la vida per a poder continuar canviant la vida de molta gent que vindrà darrere”.

El “major repte” que assumeix Lambda en aquesta “nova etapa” és “la crisi de voluntariat que arrossega en els últims anys i als quals la situació de distància social a la qual obliga la pandèmia ha acabat de posar la punta”. En aquest sentit, Martínez ha apuntat que “es dóna la contradicció que vivim l’època més econòmicament sanejada de la nostra història i amb la més baixa participació”.

Per a “fer front” a aquesta falta de voluntariat, el nou responsable ha anunciat que la recuperació de la figura de la comissió permanent –composta per representants dels diferents grups que formen part de l’entitat, com a “cor de Lambda”– i es reforçarà la comunicació amb les persones sòcies.

Finalment, ha defensat que “donada la situació d’odi creixent en la societat, és necessari recuperar un motor polític que comunique de portes fora i ficar-nos en tolls amb la intenció de tornar a motivar a les persones LGTB+ amb la certesa que tenim la raó”.

El nou òrgan de gestió de Lambda es completa amb Natalia Mingot (Secretaria d’organització), Guada Saez (Secretaria), Menchu Ramírez (Tresoreria), Alberto Cañizares (Vocalia de voluntariat) i Marina Valent Fernández, Julia Talavera, Agustina Piedrabuena, David Vidal i Álvaro Escudero (Vocalies Lambda).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =