caixa popular

L'alumnat dels col·legis públics de Puçol aprén a gestionar les seues emocions i hàbits de vida saludable

L'alumnat dels col·legis públics de Puçol aprén a gestionar les seues emocions i hàbits de vida saludable
19/02/2018 -

Per tercer any consecutiu, membres de la Fundació TAI estan de visita en els quatre col·legis públics de Puçol perquè els més joves del poble aprenguen formes saludables de relacionar-se amb les altres persones. Els tallers consten de tres mòduls destinats no sols a evitar malalties, sinó a formar-se sobre hàbits de vida saludable. El dijous 15 de febrer, els escolars del col·legi Jaume I van practicar, a través d’una sèrie de dinàmiques com la relaxació, de quina manera identificar i administrar les seues emocions més complicades.

El jove alumnat va realitzar un taller sobre emocions difícils com «la ràbia o l’hostilitat, que no són roïnes però a vegades es respon de forma inadequada», els va explicar Mónica Donnellan, coordinadora de projectes de la Fundació TAI (Treballs d’Ajuda a la Infància).

L’ONG valenciana impartix estes activitats sense teoria, centrades en les experiències, des de 2015. Els tres mòduls que les componen tracten les emocions, l’alimentació i el cos amb l’objectiu de donar «una visió integral respecte d’això; no sols evitar malalties, sinó promoure hàbits de vida saludable», apunta Mónica. «El professorat tria entre els tallers que oferim, encara que recomanem un itinerari per a completar la formació en distints anys».

Els tallers estan destinats a joves d’infantil i primària i alumnat d’ESO. En l’àmbit de les emocions, la intenció és «reconéixer-les, saber posar-les nom i gestionar-les; millorar la relació dels alumnes amb els seus companys i amb si mateixos i desenvolupar la seua intel·ligència emocional», assenyala la coordinadora. Així mateix, són una ferramenta perquè l’alumnat millore «la seua atenció, la memòria i la capacitat d’estudi».

«Protegim tant als xiquets que, quan els passa alguna cosa en la seua vida quotidiana, tenen problemes per a reaccionar», indica Mery Cortell, regidora d’Educació. «No saben com enfrontar-se a ells; estes activitats els ensenyen les emocions que hi ha i com afrontar-les».

Quant al cos, es treballa la «consciència corporal, la higiene postural i exercicis per a mantenir el cos en forma a pesar d’estar asseguts tot el dia», apunta la coordinadora Mónica. En el cas de l’alimentació, «una cosa bàsica per al cos i les emocions», s’aprofundix en «quin tipus de nutrients necessitem i sobre consum responsable», afegeix.

A banda dels col·legis, l’institut també és un dels llocs on els membres de la Fundació TAI actuen. Davant del repte de l’alumnat de 2n de Batxillerat, que afronta l’accés a la Universitat, impartixen als joves «tècniques per a gestionar l’estrés en un any molt difícil. Fomentem que reflexionen ells, compartisquen vivències en l’aula i treballen en grup. Els professors sempre estan amb ells i també hi participen», detalla la coordinadora. D’esta manera, «viuen l’experiència per si mateixos».


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris