25n
25N
25N

L'altra cara de l'oci nocturn a Benimaclet

Els veïns del barri reivindiquen que es respecte el seu dret al descans

L'altra cara de l'oci nocturn a Benimaclet
08/11/2016 -

En els últims anys, el barri de Benimaclet s’ha posat de moda entre els joves tant per les seues innombrables propostes d’oci, com per la varietat d’activitats culturals que s’organitzen.

Foto: facebook.com/BeniDescansaNo obstant això, aquesta frenètica activitat també té conseqüències negatives per als veïns d’aquest barri. Per aquest motiu, des de la plataforma ‘Benimaclet Descansa’, una iniciativa veïnal que, a més, compta amb el suport de l’Associació de Veïns de Benimaclet, es treballa amb l’objectiu de garantir el dret al descans de tots els veïns del barri.

València Extra ha parlat amb ells, que ens han explicat les seues principals reivindicacions:

Què ocorre en Benimaclet a les nits?

Benimaclet s’ha convertit en un punt de trobada per a l’oci nocturn en el carrer, ja que comptem amb espais oberts tancats al tràfic que ho afavoreixen.

Els veïns i veïnes pateixen el soroll produït per grans aglomeracions de gent, que moltes vegades acompanyen el seu oci d’instruments musicals. A més, en la via pública es troben punts de venda de begudes alcohòliques i altres substàncies, que perllonguen la festa en el carrer.

Tot açò deriva en brutícia després de la festa que converteix els nostres carrers en insalubres, i requereix l’actuació dels serveis de neteja de forma diària.

Els veïns i veïnes de Benimaclet mostren diàriament la seua disconformitat davant aquesta situació mitjançant cridades a la policia. No obstant això, en moltes ocasions la policia diu no poder intervenir per falta d’efectius o per la seua pròpia seguretat.

Quines són les vostres principals reivindicacions?

Volem que es complisca amb les ordenances municipals i lleis vigents pel que fa al soroll, botelló i ocupació de la via pública. Considerem que podem treballar en pro del descans i la convivència veïnal des de l’educació i el respecte als altres.

Promovem la unitat veïnal per a dur a terme la nostra iniciativa, cercant solucions reals als problemes detectats.

En quines mesures aneu a treballar per a garantir el descans dels veïns?

El passat dia 26 es van reunir tots els veïns i es va acordar treballar en 6 àrees:
1. SOROLL: Evitar soroll, música i concerts improvisats durant les hores de descans.
2. BOTELLÓ: Acabar amb la venda il·legal d’alcohol i altres substàncies en el carrer.
3. BRUTÍCIA: Mantenir nivells de salubritat, eliminant la brutícia i la mala olor dels nostres carrers.
4. DESCENTRALITZACIÓ/OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA: Descentralitzar les activitats d’oci (festes, festivals, etc.) de la plaça i carrers contigus. Cercar alternatives.
5. COORDINACIÓ DELS SERVEIS MUNICIPALS: Millorar la coordinació dels serveis de neteja i policia.
6. COMUNICACIÓ: fer visible el problema de Benimaclet

A més, ‘Benimaclet Descansa’, amb la col·laboració dels veïns, han gravat un vídeo per a mostrar com afecta la seua vida diària aquesta problemàtica que, cada nit, es repeteix en el barri de Benimaclet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 18 =