25n
25N
25N

L'Almodí acull l'exposició “El nu en l'obra d'Ignasi Pinazo” fins al pròxim 8 de gener

La mostra, que serà inaugurada esta vesprada, ofereix al públic peces de diferents col·leccions públiques i privades, així com nombrosos dibuixos inèdits de l’autor

L'Almodí acull l'exposició “El nu en l'obra d'Ignasi Pinazo” fins al pròxim 8 de gener
04/11/2016 -

Un total de 60 peces, entre olis i dibuixos, gran part d’estos mai exposats, i tots al voltant del nu com a eix temàtic i compositiu principal. Este és el contingut de l’exposició “El nu en l’obra d’Ignasi Pinazo”, que serà inaugurada esta vesprada en l’Almodí, i que podrà veure’s fins al pròxim 8 de gener.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va presentar ahir la mostra, i ha manifestat la seua voluntat de prorrogar-la més enllà de la data de clausura prevista, donat l’interés dels llenços exposats i la importància de la figura de Pinazo en la història de l’art.

Tello ha expressat el seu desig que 2016 es recorde “com l’any en què la pintura d’Ignasi Pinazo va omplir els museus de València, i l’any en què vam poder disfrutar de l’obra d’un dels pintors valencians més interessants de tots els temps”. “En definitiva”, ha afegit la delegada, “de l’any en què Ignasi Pinazo va trobar el lloc que mereix en la nostra història”.

De fet, l’Ajuntament es va sumar en el seu moment a la declaració de l’Any del Pintor Ignasi Pinazo, amb motiu de la commemoració del primer centenari de la seua mort. En eixe context, ja s’havien impulsat algunes accions menors, com la correcció dels errors ortogràfics en la placa de la plaça dedicada al costat del carrer de Colom, o l’assistència de la regidora Tello a l’acte de reconeixement al pintor, el passat 20 d’octubre, amb la presència de familiars de l’artista. “Un pintor sempre parla a través de la seua obra, que perdura en el temps”, ha assegurat la delegada, “i estem segurs que l’obra de Pinazo perdurarà més enllà d’este any de tanta activitat”.

Per això, i com a conclusió de l’Any Pinazo, l’Ajuntament realitza la seua aportació amb esta exposició, “El nu en l’obra d’Ignasi Pinazo”, que que va ser inaugurada esta vesprada en l’Almodí. Prèviament, Glòria Tello va presentar la mostra als mitjans de comunicació, acompanyada pel coordinador general de l’Any Pinazo, Carlos González Triviño, i pel comissari de l’exposició, Javier Pérez Rojas.

Tal com ha explicat la delegada, l’exposició “acull el tema del nu com a fil conductor: el cos humà com a font tant d’aprenentatge tècnic com d’inspiració”. En total, poden contemplar-se més de 60 obres entre olis i dibuixos, cedits per a l’ocasió per importants institucions culturals, com el Museu del Prado, el Museu de Belles Arts d’Astúries, la Fundació Banco de Santander, la Diputació Provincial de València, el Museu de Belles Arts de València, la Casa Pinazo de Godella, a més de nombrosos col·leccionistes privats. Tello ha agraït a tots la seua aportació i el seu suport per a la realització de l’exposició plàstica.

“El nu en l’obra d’Ignasi Pinazo” oferix les aportacions de l’autor al nu pictòric, centrades en dos temps: l’etapa que l’artista va passar en la ciutat de Roma, una fase marcada pel seu aprenentatge acadèmic i la seua autoria d’obres tan conegudes com Bacus infant, Friné o Les filles del Cid; i una segona etapa de tornada a València, i es convertix en un artista de moda entre la classe benestant valenciana, a la qual decora els seus palauets i cases, amb nus en clau simbolista i de gran sensualitat.

La mostra exhibix per primera vegada alguns dels seus dibuixos realitzats en acadèmies romanes, presos del natural, així com exemples del seu art decoratiu, com és el cas dels sostres del palauet de la família Orellana.

L’exposició romandrà oberta al públic de dimarts a dissabte, en horari de 9:30 a 14:00 i de 15:00 a 19:00 hores, i els diumenges, de 9:30 a 15:00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =