25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament sol·licita la potestat sancionadora per a controlar irregularitats dels apartaments turístics

Deu persones desocupades han sigut contractades per a obtindre informació per a ordenar el sector

L'Ajuntament sol·licita la potestat sancionadora per a controlar irregularitats dels apartaments turístics
23/11/2016 -

L’Ajuntament ha contractat deu persones desocupades per a elaborar un mapa que reflectisca els apartaments turístics existents en la ciutat i detalle tant el tipus d’habitatge que es destina a eixe ús com el perfil de qui demanda este allotjament. Paral·lelament es desenvolupa una campanya de sensibilització per a garantir la convivència entre propietaris, inquilins i veïns, i ha iniciat els tràmits perquè la nova Llei de Turisme li atorgue a les administracions locals major competència a l’hora de controlar i sancionar les irregularitats d’esta oferta turística, “que és una realitat que registra un increment d’oferta i demanda”.

La regidora delegada de Turisme, Sandra Gómez, ha presentat este martes estes accions que l’Ajuntament de València duu a terme “per a coordinar l’exercici ordenat, racional i equilibrat d’esta modalitat d’activitat turística i conciliar-la amb el dret al descans dels veïns de la nostra ciutat”.

“A este efecte, i davant la moció aprovada per la Junta de Govern Local el passat mes de juliol per a modificar el règim urbanístic aplicable a l’habitatge turístic, hem considerat que el primer era fer un diagnòstic d’este tipus d’allotjaments en la nostra ciutat”, ha explicat Sandra Gómez.

Així, l’Ajuntament ha contractat a través d’un Pla d’Ocupació agents censals que des de principis de novembre treballen en l’elaboració de l’esmentat mapa d’apartaments turístics. Per a açò contrasten les dades del Registre d’Apartaments Turístics de la Generalitat Valenciana, que inclou una declaració de responsabilitat dels propietaris, amb els de les plataformes que arrepleguen ofertes d’allotjaments que no estan inscrits en cap cens. Amb estes dades quantitatives i georeferenciades, posteriorment, “es realitzarà un estudi qualitatiu, amb més dades obtingudes en enquestes a peu de carrer per a conéixer, per exemple, si els pisos que s’oferixen com a apartaments turístics són estàndard o de luxe, o si es troben en els primers pisos o en els àtics”.

“Amb tota esta informació, que també desvetlarà, per exemple, la capacitat econòmica i procedència dels turistes que utilitzen este tipus d’allotjaments, l’Ajuntament ja podrà prendre decisions per a ordenar els apartaments turístics i evitar la saturació d’apartaments turístics en algunes zones, perquè estes no acaben convertint-se en barris turístics”, ha explicat Sandra Gómez, qui ha destacat que a més els beneficiaris del dit pla d’ocupació informaran la ciutadania del seu treball i aclariran als turistes l’estructura del mercat d’este tipus d’habitatges (oferta legal, il·legal) i els avantatges i inconvenients de cadascuna de les opcions. També informaran els propietaris d’habitatges buits de les possibilitats de lloguer i dels tràmits necessaris per a causar alta en el Registre, i consultaran al veïnat sobre l’afecció dels apartaments turístics.

“Este projecte ens oferirà el dimensionament de l’oferta d’habitatges turístics en la ciutat per a prendre decisions d’ordenació i regulació urbanística”, ha reiterat la regidora que, d’altra banda, ha ressaltat com a “prioritari” el fet que la nova Llei de Turisme li atorgue a l’Administració local competència a l’hora de sancionar les irregularitats comeses pels propietaris d’este tipus d’allotjament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + dos =