25n
25N
25N

L'Ajuntament i SEO/BIRDLIFE organitzen una activitat a la platja de la Garrofera per a retirar plantes exòtiques invasores

L'Ajuntament i SEO/BIRDLIFE organitzen una activitat a la platja de la Garrofera per a retirar plantes exòtiques invasores
07/07/2016 -

Dissabte, dia 9, de vesprada, es realitzarà una nova activitat al Parc Natural de l’Albufera oberta a tota la ciutadania. L’objectiu serà conscienciar sobre la necessitat de preservar la flora autòctona al parc natural i es procedirà a retirar tot un seguit de plantes exòtiques invasores a la platja de la Garrofera.

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat els objectius d’esta activitat, en el marc del treball que l’Ajuntament de València, la Conselleria de Medi Ambient i SEO/BirdLife estan realitzant des de la primavera per a retirar la planta anomenada bàlsam (Carpobrotus edulis) al litoral de l’Albufera: “Amb esta activitat volem retirar exemplars de plantes exòtiques invasores i volem conscienciar visitants i veïnat de les urbanitzacions pròximes sobre la importància del problema d’este tipus de vegetació i la necessitat d’evitar eixes plantes als seus jardins i balcons”.

El Servici Devesa-Albufera aportarà bosses per a recollir matèria vegetal i retirar-la dels punts on s’acumulen. D’altra banda, hi haurà monitors de SEO/BirdLife, que a més aportarà guants i aixades i que cobrirà amb una assegurança totes les persones participants. Precisament per este motiu cal una inscripció prèvia de totes les persones interessades a participar-hi. Poden sol·licitar-la en el correu electrònic valencia@seo.org.

Entre els reptes de la jornada hi haurà eliminar per complet els exemplars de bàlsam (Carpobrotus edulis), a banda de retirar altres exemplars de piteres (Agave americana), figueres paleres (Opuntia ficus-indica) i onagres (Oenothera biennis). L’activitat s’encetarà a les 17.30 hores al Muntanyar de la Mona, al nord de la Gola de Pujol, i es preveu que finalitze al voltant de l’antic hotel Sidi Saler vora les 8 de la vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 8 =