25n
25N
25N

L'Ajuntament reitera la petició que les Falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat

L'Ajuntament reitera la petició que les Falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat
18/11/2016 -

A pocs dies de la reunió dels representants de la UNESCO per a prendre la seua decisió, l’Ajuntament de València ha reiterat en el ple d’este dijous, a través d’una declaració institucional, el suport a la petició que les Falles siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En este document, que hi adjuntem, se subratllen els valors de la festa i d’una campanya a favor de la declaració que ha servit perquè tot el món faller “prenga consciència que les Falles han de caminar cap a l’excel·lència i la posada en valor de tot allò positiu que aporten a la societat”.

L’Ajuntament de València ha reafirmat el seu suport a la candidatura de les Falles a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat en la convenció de la UNESCO que tindrà lloc a final d’este mes i principi de desembre a Etiòpia. En una declaració institucional presentada pels portaveus dels quatre grups polítics municipals s’afirma que “per a la ciutat de València les Falles són molt més que la festa gran. Les Falles formen part de la idiosincràsia de la ciutat, han crescut amb la ciutat de tal manera que no es pot tindre una visió completa de la història de la ciutat sense parar esment a la gran aportació d’esta festa”.

En un altre apartat de la declaració institucional es recalca que les Falles “són un motor econòmic, social i cultural de primer ordre a València, l’expressió màxima de la creativitat, de l’autoorganització associativa i la cultura popular valencianes”. A més, s’afig que “les Falles contribuïxen a la vertebració dels barris i la integració dels nous veïns, i ajuden així a la cohesió de la societat valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 2 =