25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament reconverteix a interés fix 254 milions d'euros

02/08/2016 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha donat compte este dilluns que l’Ajuntament va tancar la setmana passada les operacions de crèdit SWAPP per valor de 254 milions d’euros que, segons ha explicat, “permetrà planificar amb més exactitud la provisió de fons per al pagament d’interessos i el pressupost municipal no estarà subjecte a fluctuacions”.

En concret, dimarts passat l’Ajuntament va tancar per mitjà de subhasta una ronda d’operacions de cobertura de risc de tipus d’interés, sobre 87 milions d’euros, amb què es transformen “els tipus d’interés variables trimestrals de deute en tipus fix a un termini de cinc anys”, ha detallat.

Vilar ha explicat que els tipus d’interés obtinguts en subhasta de les operacions han sigut tipus negatius, és a dir, “no es paguen interessos sinó que se’n reben”. Els tipus oscil·len entre el -0,252 per cent i el 0,278 per cent i, amb l’euríbor actual, “el cost de les operacions se situa entre el 0,019 i el 0,045 per cent, que es transformarà en ingressos o beneficis en el moment en què els nivells actuals oscil·len a l’alça en estes últimes fraccions de punts percentuals”, ha indicat.

Així mateix, ha assenyalat que les operacions esmentades completen les concertades el divendres, 22 de juliol, sobre 167 milions d’euros, a uns tipus substitutius de l’euríbor entre el -0,063 i el -0,235 per cent. Per tant, ha precisat que amb totes estes operacions l’Ajuntament assegurarà tipus d’interés fix negatius, entre -0,063 i 0,278 per cent, per a un volum de deute de 254 milions d’euros, que representen un 40 per cent del total, durant un termini de 5 a 7 anys, reduint i fixant les despeses financeres per interessos.

Ramón Vilar ha remarcat que la fixació de tipus d’interés negatius a una part del deute municipal, juntament amb la reducció contínua del seu volum total, “permetran que les pròximes pujades de tipus d’interés siguen compatibles amb la reducció dels nivells actuals de despeses financeres municipals, actualment situats en mínims històrics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 12 =