25n
25N
25N

L’Ajuntament proposa al Patronat dels Jaume I la inclusió de les dones en el jurat i els premis

Jordi Peris, el representant municipal, trasllada al Patronat la preocupació de l’equip de govern per l’absència de dones

L’Ajuntament proposa al Patronat dels Jaume I la inclusió de les dones en el jurat i els premis
26/11/2016 -

Durant la celebració, este divendres, del Patronat dels Premis Jaume I, el representant municipal, Jordi Peris, ha posat de manifest la necessitat que les pròximes convocatòries es tinga en compte la perspectiva de gènere tant en els premis com en l’elecció del jurat. “Creiem que ha arribat el moment d’acabar amb la invisibilització de la dona en l’àmbit científic i considerem que estos Premis podrien ser una marc privilegiat per a contribuir positivament”.

Peris ha traslladat les felicitacions de l’Ajuntament als organitzadors de l’esdeveniment celebrat ahir “per la seua transcendència social i pel fet que situen a València en el mapa de la ciència i la investigació internacional, a través d’uns premis que són dels més prestigiosos i reconeguts arréu del món”.

Però també, el representant municipal al sí del Patronat ha volgut aprofitar la reunió per a “expressar la preocupació pel fet que tots els premiats han sigut homes”. I tot que ha reconegut que l’organització està fent esforços i que existeix la voluntat compartida en el patronat, “cal abordar la qüestió en tota la seua complexitat”. En este sentit ha destacat que “encara hui les dones científiques estan en una situació de desavantatge davant els homes a l’hora de desenvolupar una carrera científica d’èxit i això es un element que s’ha de tindre en compte a l’hora de plantejar un reconeixement públic dels mèrits científics i de la importància per a la societat de les persones que es dediquen a la investigació”.

Jordi Peris ha recordat i ha posat en valor tot l’esforç i el treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Igualtat que dirigeix la regidora Isabel Lozano, i en particular la iniciativa del programa de 2016 de les ‘Dones i la Ciència’, i ha considerat necessari i oportú que els Premis Jaume I incloguen esta perspectiva.

En concret, “hem proposat la incentivació i la busca activa de candidates als premis en tot el món científic i també que, tal com recomana la llei d’Igualtat, els organitzadors procuren que al jurat hi haja una presència equilibrada de dones i homes”. Per últim, Peris ha plantejat l’oportunitat de elaborar un Pla d’Igualtat per a l’organització dels Premis Jaime I.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dotze =