25n
25N
25N

L’Ajuntament licita les obres per a habilitar el xalet del doctor Bartual per al seu ús pel veïnat de La Punta

L’edifici es troba al carrer de l’Advocat Alberto García Esteve

L’Ajuntament licita les obres per a habilitar el xalet del doctor Bartual per al seu ús pel veïnat de La Punta
06/11/2016 -

L’Ajuntament de València intervindrà en el conjunt arquitectònic del xalet del doctor Bartual Moret, al carrer de l’Advocat Alberto García Esteve. L’actuació municipal per a condicionar esta edificació respon a una reivindicació històrica del veïnat de La Punta. De fet, va ser un dels projectes que van sorgir del procés de consulta ciutadana per a definir els pressupostos participatius d’enguany.

Entre els treballs que es realitzaran hi ha la instal·lació de banys a la planta baixa, amb el subministrament d’aigua potable i electricitat que això comporta, la posada en marxa de la il·luminació de la planta superior i la posada en funcionament d’un ascensor.

doctor BartualEl conjunt arquitectònic va ser construït a l’inici del segle XX i és conegut amb el nom del seu antic propietari, el doctor Bartual Moret, director al seu dia de l’Hospital Provincial i gran amic del premi Nobel de Medicina Ramón y Cajal. En el seu moment, el xalet es trobava al camí del Canal i va ser reubicat per l’actuació industrial de la ZAL de València al seu enclavament actual, on ocupa una parcel·la de 1.284 metres quadrats.

“Volem que este edifici puga donar servici al veïnat de la Punta i a l’alcaldia del poble, que per al Govern de la Nau és tan important com el de qualsevol altre barri o poble de la ciutat. Amb esta actuació dotem de possibilitats el xalet del doctor Bartual i confiem que podrà ser d’ús per al veïnat d’esta zona de la ciutat”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha destacat que esta intervenció municipal permet que les instal·lacions disposen d’una flexibilitat màxima per al seu ús i s’hi puguen organitzar exposicions, conferències, reunions, etc.

L’immoble té totalment acabada la paret exterior i compta amb jardí i enllumenat, a banda de paviment a les dos plantes i l’escala que les comunica, amb la barana corresponent. A més, els sistemes de reg i cablatge de fanals funcionen correctament.

Les obres s’executaran en un termini de dos mesos i tenen un pressupost de licitació de 184.690,99 euros. L’Ajuntament en rebrà les propostes fins al pròxim dia 9 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + sis =