25n
25N
25N

L’Ajuntament instal·larà 13 nous desfibril·ladors per augmentar els espais municipals cardioprotegits

El Govern de la Nau es preocupa per la seguretat del personal de l’Ajuntament i de la ciutadania que utilitza les instal·lacions municipals

L’Ajuntament instal·larà 13 nous desfibril·ladors per augmentar els espais municipals cardioprotegits
21/11/2016 -

L’Ajuntament de València adquirirà en les pròximes setmanes 13 nous equips de desfibril·ladors automàtics per instal·lar-los en dependències municipals amb màxima concurrència. Segons ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, “amb esta actuació reforcem la seguretat dels treballadors i treballadores municipals, així com de totes les persones que visiten les diverses dependències de l’Ajuntament per diferents motius, una qüestió prioritària per al Govern de la Nau”.

Com és conegut, el mes de juliol passat el Ple va sol·licitar a l’oficina de medicina laboral que emetera un informe sobre la conveniència d’instal·lar eixos equips als edificis municipals on es congrega més gent. Segons eixe informe elaborat pel coordinador de Salut, Seguretat i Higiene Laboral, es recomana la instal·lació de nous desfibril·ladors automàtics en dependències que utilitzen en l’actualitat Unitats de Policia Local, l’hemeroteca Lluís Fullana i Mira, el Palau de l’Exposició, el teatre El Musical, el Museu Faller, la Llotja i les dependències del padró municipal a l’edifici principal de l’Ajuntament.

“En breu disposarem dels nous equips i sumarem nous espais cardioprotegits a la llista de dependències municipals que ja ho són”, ha indicat Campillo, en referència als 69 equips ja instal·lats a la casa consistorial, l’edifici de Tabacalera, la central de Policia Local, la Unitat Sanitària de Bombers, els Centres de Dia Municipals per a Persones Majors Depenents i totes les instal·lacions esportives municipals.

El pressupost per a l’adquisició i instal·lació dels equips és de 19.583,85 euros i inclou el seu manteniment durant el primer any.

Esta intervenció arribarà acompanyada d’un curs de formació o acreditació com a persones formadores el proper dia 30 de novembre per planificar la formació del personal municipal que dispose en les seues instal·lacions de treball d’algun d’estos equips de desfibril·ladors. Eixa formació serà necessària atés que el decret del Consell que regula la utilització d’eixos equips per part de personal no mèdic establix que podran ser utilitzats per  totes aquelles persones que hagen superat prèviament la formació inicial i els seus coneixements estiguen actualitzats amb una formació continuada anual.

“Amb esta mesura incidim en la seguretat de les instal·lacions municipals amb gran afluència de persones. Volem donar un servici de resposta ràpida pel que fa a l’atenció sanitària si hi ha qualsevol emergència relacionada amb parades cardíaques”, ha explicat per finalitzar Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + divuit =