25n
25N
25N

L’Ajuntament inicia les obres per consolidar les alqueries del Carrer d’Olba

El veïnat de Marxalenes ha reclamat durant anys una intervenció municipal

L’Ajuntament inicia les obres per consolidar les alqueries del Carrer d’Olba
21/12/2016 -

L’Ajuntament de València ha encetat les obres per consolidar el conjunt d’alqueries que hi ha entre els números 9 i 13 del carrer d’Olba, al barri de Marxalenes. La rehabilitació d’estes edificacions ha sigut objecte de diverses reivindicacions veïnals des de fa anys i ara s’inicia pel Govern de la Nau, gràcies al pla municipal de consolidació i recuperació d’alqueries històriques de la ciutat.

“Són molt diverses les actuacions necessàries en alqueries com estes del barri de Marxalenes on la inacció durant dècades ha degradat una part important del patrimoni arquitectònic rural històric de València. L’actual govern municipal ha demostrat des del primer dia que escolta les reivindicacions veïnals i que actua per recuperar i posar en valor el patrimoni de totes les valencianes i els valencians”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Les obres que acaba d’iniciar l’Ajuntament se centren en una primera fase en la neteja de l’entorn, el desenrunament manual, el desmuntatge d’elements inestables i els apuntalaments necessaris. Estos treballs inclouen el desmuntatge del sostre fals de canyís i el tapat de forats per evitar l’entrada de coloms a l’interior de les alqueries.

L’actuació municipal té un pressupost d’execució de 23.091,52 euros i s’estima que conclourà durant el proper mes de gener.

El conjunt d’alqueries se situa al barri de Marxalenes, a l’extrem occidental del districte de la Saidïa. El formen unes construccions típiques dels antics nuclis camperols de l’entorn de la ciutat. El seu origen data entre els segles XVII i XIX.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 1 =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus