25n
25N
25N

L'Ajuntament impulsa la primera àrea de hackers cívics a la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament impulsa la primera àrea de hackers cívics a la Comunitat Valenciana
16/11/2016 -

“L’objectiu de l’àrea de hackers cívics és dinamitzar un espai de treball des del qual impulsar els recursos necessaris perquè la ciutadania puga exercir el seu dret de control i participació en la vida política, econòmica, cultural i social de la ciutat”, ha ressaltat el regidor de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament, la Diputació de València i la Càtedra Govern Obert.

Tal com ha explicat el regidor Jaramillo “la comunitat de hackers cívics integra les persones disposades a resoldre els problemes i els reptes de la ciutat de València a partir de solucions innovadores i, en aquest sentit, el que s’ha creat ara és eixe ecosistema de recursos i oportunitats reals en l’àmbit de la col·laboració local i provincial, ja que també la Diputació de València, a través de l’àrea de Transparència i Govern Obert, participa del projecte”.

L’àrea de hackers cívics és una xarxa de recursos a l’abast de les persones interessades “i del que es tracta és d’acabar amb l’actitud paternalista de les institucions públiques cap a la participació i la transparència, per tal que siguen les mateixes persones implicades les que diguen com, quan i en quins aspectes volen participar. En definitiva el que pretenem és donar els mitjans i oferir els instruments que elles demanen i que siguen elles les que els autogestionen, des de la lògica del bé comú”.

La plataforma està oberta a la recepció “d’allò que la ciutadania demane, com ara l’organització de cursos de formació o la creació de solucions informàtiques i no només de creació de software… en definitiva, oferirà tota la infraestructura necessària per a donar la resposta als reptes identificats pels hackers cívics”.

Els únics requisits per entrar a formar part d’esta comunitat de hackers cívics són el compromís amb la construcció d’un món millor, la col·laboració activa en el desenvolupament de solucions innovadores, el desig de generació de coneixement obert i la implicació activa, “a més de certes dosis de passió, entusiasme, esforç i creativitat. És a dir, compartir els valors de l’ètica hacker”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − cinc =