25n
25N
25N

L’Ajuntament impulsa la càtedra de Govern Obert a la Universitat Politècnica de València

L’Ajuntament impulsa la càtedra de Govern Obert a la Universitat Politècnica de València
22/09/2016 -

La càtedra Govern Obert està dotada amb 71.000 euros, té una vigència d’un curs lectiu i estarà adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica. Entre les mesures que contempla es troba la creació d’una comunitat activa de hackers cívics, persones disposades a resoldre els problemes i els reptes de la ciutat de València a través de solucions tecnològiques.

“Ens trobem immersos en un canvi de paradigma democràtic i per esta raó necessitem crear noves xarxes i teixir aliances que, per desgràcia, s’havien trencat. Esta càtedra suposa fer un pas endavant en este camí i enfortir la relació amb la Universitat Politècnica de València perquè ens done suport en matèria de govern obert”, ha explicat Jaramillo després de la firma del conveni.

La càtedra contempla el disseny d’un sistema de recepció de propostes ciutadanes (Citizen Engagement Hotspots), la realització d’una trobada anual de hackers cívics, l’organització de tallers dirigits a alumnes de primària i secundària relacionats amb l’accés a la informació pública i el desenvolupament d’una proposta d’estandarització de tota la informació implicada en els òrgans de decisió municipals, entres altres mesures.

El conveni de col·laboració contempla l’articulació d’una xarxa d’iniciatives de transparència, govern obert i de tecnologies digitals per a la democràcia. “Es tracta de fomentar un ecosistema de recursos i oportunitats reals de col·laboració en l’àmbit de la ciutat de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria