caixa popular

L’Ajuntament i hostalers es conjuminen per un oci responsable a Burjassot

L’Ajuntament i hostalers es conjuminen per un oci responsable a Burjassot
15/05/2017 -

El pròxim 18 de maig, a les 12h, en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot, tindrà lloc l’acte de lliurament de distintius als establiments i professionals hostalers de la ciutat que s’han sumat al programa “Servicio Responsable”, promogut per l’Ajuntament de Burjassot, des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) i l’ONG Controla Club, i finançat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Així, deu establiments hostalers de Burjassot rebran un reconeixement per col·laborar en temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol i la prevenció de les drogodependències.

D’aquesta manera, Burjassot entra a formar part del llistat de municipis que col·laboren amb el programa “Servicio Responsable” a la Comunitat Valenciana, comunitat que ha sigut pionera en la implantació d’aquest avantguardista programa de prevenció de les drogodependències, juntament amb Elx, Denia, Castelló, Vila-real, Requena, Algemesí, Sant Joan d’Alacant i Atzeneza del Maestrat.

Sorgit en 2009, en el marc del conveni de col·laboració entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola d’Hostaleria, el programa “Servicio Responsable” es basa en el foment de les bones pràctiques professionals en el sector de l’oci nocturn i l’hostaleria, com una eina i un model d’actuació idoni i d’utilitat en el marc dels programes d’acció comunitària, escolar i/o familiar per a la prevenció de les drogodependències.

A Burjassot, els locals que rebran els distintius que els identifiquen com a establiments responsables són Restaurant Trapemar, Cerveseria Crescendo, El Cafenet, Restaurant Mariano, Sabores, 20 millas, Cerveseria Paso a Paso, Cabana Cafè, Croissantería Loles i Cafè i Cuina. Els establiments citats han rebut formació en temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, el control en el tràfic i consum de drogues il·legals, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servei i l’atenció als clients.

La implantació d’aquest programa a Burjassot pretén convertir-se en el punt de partida per a la promoció d’un oci de saludable i responsable en el municipi comptant amb la col·laboració activa del sector hostaler. En definitiva, mitjançant aquestes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la corresponsabilizació de l’hostaleria i el sector oci de Burjassot en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable i responsable.

Durant la segona meitat del 2017, i amb l’objectiu d’anar incrementant el nombre d’establiments responsables a Burjassot, l’Ajuntament, des de la UPCCA, engegarà una nova convocatòria perquè es puguen sumar a la iniciativa de “Servicio Responsable”, nous establiments.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris